Az utóbbi időben egyre több kereskedés születik olyan párokban a kezelt számlákon, amelyekben korábban egyáltalán nem volt jellemző a tradelés. Vegyük például a GBP/AUD-ot!

 

gaud1.PNG

GBP/AUD D1

2010 óta egy szabályos csatornát kialakítva süllyedt az árfolyam, ám az utóbbi emelkedésben nagyobb lendület volt, mint amit a sáv felső szintje képes lett volna visszafordítani, így a múlt héten kitört a csatornából. Az esés egyébként már hosszabb ideje jellemző a párra, az előbb említett süllyedés egy 2008 óta tartó meredekebb esést váltott fel, és az előtt sem mondhatni hogy az emelkedés dominált volna az ármozgásban.

 

 

gauh4.PNG

GBP/AUD H4


4 óráson látszik, hogy egy egészen szabályos, trendszerű emelkedéssel érte el az utolsó hullám az ellenállást, majd intenzíven kilőve átszakította azt. Valószínűleg ez a kitörés volt az ok, amiért a számlakezelők is felfigyeltek a párra és megkezdték a kereskedést vele. Egyelőre jó döntés volt ugyanis nem hogy pozitív az összeredmény, idáig -a mai napot is beleértve- még csak veszteséggel zárult pozíciót sem látni a kereskedések között! A döntések iránya természetesen zömében long, bár a chartot elnézve lassan időszerű lenne egy visszatesztet hozó korrekció is.

A bejegyzés trackback címe:

https://kezeltszamla.blog.hu/api/trackback/id/tr495354288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása