Az elmúlt években a világ vezető gazdaságainak jegybankjai szinte kivétel nélkül nulla közelire csökkentették az alapkamatokat, ami jelentős hatással van a kockázatmentes befektetések hozamaira. A csökkentett alapkamat azt jelenti, hogy az adott ország csak minimális összeget hajlandó kamatként fizetni azoknak, akik kötvényeket vásárolnak tőle. Ez a gazdaság fejlődése szempontjával rendkívül pozitív mert alacsony kamattal lehet hitelhez jutni. Befektetői szempontból viszont rendkívül szomorú hír, hiszen a stabilnak mondható állampapírok alig hoznak hasznot. Magyarország egy ideig ugyan a világtrenddel szembe ment, de nem rég belefogott a látványos kamatcsökkentésbe. A napokban megjelent hírek szerint ezt a folyamatot felgyorsítják és egyre drasztikusabb mértékben csökkentik. Ez azt jelenti, hogy az alternatív befektetések, így a kezelt számla is a kockázatmentesekhez képest arányaiban egyre növekvő hozamot kínálnak. Korábban ha egy kezelt számlás befektetéssel valaki 25%-ot ért el 1 évben, és az alapkamat 8%-volt, a kockázatmentes befektetéseknek a 3x-asát kereste meg. Most, hogy csak 5%, ez az érték az 5x-esére nőtt. 

Nagyon fontos, hogy amennyiszer nagyobb a hozam, annyival több évet takarítunk meg! Tehát ha 5x nagyobb a hozam, 4 évet nyertünk. Ennyi idő egy háború vagy egy egyetem. 

Szóval hajrá kezelt számla!money-magnet.png

A bejegyzés trackback címe:

https://kezeltszamla.blog.hu/api/trackback/id/tr395050557

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása