Bonus-Gift.jpgÚj bevételi lehetőségként jelent meg a kezelt számlás szolgáltatásban a kereskedésből származó profit mellett a bónusz. Elsőre kissé homályosnak és nagyot igérőnek tűnik, ezért nem árt alaposabban utána járni. Sok fajtája létezik, amiből a 3tgfx-eset fogom kielemezni ugynis ennek van jelen körülmények között aktualitása. 

Mi is az a Bónusz? 

Ez egy olyan összeg, amit a brókercég kínál fel az ügyfeleinek. A brókercég a saját profitjából (vételi és eladási ár közötti különbség, spread) enged át egy részt. 

Hogyan jön létre?

A brókercég a kereskedés forgalma után jut bevételhez és ebből tud átengedni az ügyfeleknek. A kezelt számla működése során folyamatos kereskedés zajlik, amik profitot termelnek a bónusz számlára. Minden egyes kereskedés, ami megnyílik profitot jelent, függetlenül attól, hogy nyereséggel vagy veszteséggel záródik.

Mikor iródik jóvá?

Azonnal, ahogy megérkezett a befektetésre szánt tőke. 

Mikor lehet leutalni?

A kézhezvételnek 2 feltétele van:

1. Amikor a kereskedésből visszakapott összeg eléri a 20%-ot.

2. 1 év múlva, annyit, amennyi összegyűlt.

A két pont és/vagy viszonyban van, ha nem jön össze a teljes összeg 1 éven belül, mert mondjuk csak 15%-nyit ért el, akkor azt fel elhet venni 1 év múlva, a maradék 5%-ot pedig pár hónap múlva, amikor összegyűlt.

Hol látom?


A számla egyenlegében jelenik meg, a "saját tőke" (equity) oldalon látható. Összege azonnal hozzáadásra kerül az indulási tőkéhez.Ugyanúgy és ugyanott lehet látni, ahol a tőkénket, hiszen annak már a részét képezi.

Miért jó?


Függetlenül a kereskedés eredményességétől profitot jelent! Ez egy olyan nyereség, ami jár akkor is ha veszteséges a számla. Ezért alkalmas megnövelni a hozamokból származó nyereséget vagy kompenzálni az esetleges veszteséget. 

Miért rossz?


Sajnos nem lehet azonnal kézhez venni és vállalni kell, hogy legalább 6 hónapig ott tartjuk az indulási tőkénket. El lehet vinni korábban is, de akkor 5% kezelési költséget számítanak fel. Figyelembe véve, hogy a befektetés több mint 6 hónapra szól és a hozam lényegesen magasabb a kockázatnál, 5%-ot kockázatotk 6 hónapig azért, hogy később 20%-ot kapjak.

Összefoglalva:

A bónusz egyedülálló lehetőséget jelent a profit megnövelésére. A hozam/kockázat aránya bőven rendben van. Kifizetésének időtávja összhangban van a befektetés tervezett időtávjával. Ami nagyon fontos, hogy a kereskedés eredményétől független bevétel, így akkor is bevételt jelent ha a kereskedés eredménytelen.

A bejegyzés trackback címe:

https://kezeltszamla.blog.hu/api/trackback/id/tr924763342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Embalu 2012.09.17. 21:46:37

Azt nem lehet tudni, hogy a spreadnek mekkora részét fizetik vissza bónuszként?

nyugdijas64 2012.09.19. 09:22:26

Ha a 20 % bónusz azonnal jóváíródik a számlán, de felvenni csak akkor lehet, ha a kereskedésből visszakapott összeg eléri a 20 %-ot, hol jelenik meg a számlán a kereskedésből visszakapott összeg?
süti beállítások módosítása