iwimg_show_img.pngElsőként az egyik legnépszerűbb kezelt számlás szolgáltatót veszem vizsgálat alá: a Quantum XXL-t. ( www.quantumxxl.com ) A jól csengő nevet biztos Soros világhírű alapjától kölcsönözték, hogy rögtön biztosítsák a pozitív asszociációt:) Magyarországon igen sok ügyfelük van már, ha jól tudom innen is indult (bár Hong Kongi a cég) Egy barátom ajánlotta még pár hónappal korábban. Voltam is egy előadásukon és ismerek is olyat akinek van befektetése náluk, így elég sok infó áll rendelkezésre a részletes elemzéshez. Az értékesítési modell: MLM. A minimális befektethető összeg 2000USD, csak USD alapon lehet számlát nyitni.

Lássuk akkor a korábbi cikkekben említett szempontokat a gyakorlatban:

Biztonság: 

Mennyire biztonságos a pénzintézet ahol tárolják a pénzt?

-bank vagy brókercég? Brókercég, Tadawul FX.  Ciprusi székhelyű és arab tulajdonú.

-melyik országban van bejegyezve? Ciprus

-milyen hatóság ellenőrzi a működését? rendelkezik engedéllyel?  Rendelkezik engedéllyel a Cysec és az FSA ellenőrzése alatt áll.

-ki a letétkezelő bank? megbízható? Unicredit bank és még egy ciprusi. 

-mennyi ideje működik a cég? 2006ban alapították, 2008ban költözött Ciprusra.

-rendelkezik telefonos és online ügyfélszolgálattal? Igen, van Magyarországon is ügyféltájékoztatásó képviselete.

-Milyen típusú bróker market maker/STP/ECN? STP 

 

Mennyire biztonságos a menedzser, aki kezeli a pénzt?

Hol van bejegyezve a cég? Hong Kong 

-rendelkezik engedéllyel? Erről semmilyen információ nincsen, se egy engedély szám se valamilyen bejegyzett hivatal. A cég honlapján az szerepel, hogy ők csak "marketing" tevékenységet végeznek DE a szerződésben az ő nevük szerepel a meghatalmazott kereskedőnél, tehát ők végzik a kereskedést. Ez pedig valamilyen formában minden fejlett országban engedélyhez kötött. Ezt azért tartom problémásnak mert ha bármilyen oknál fogva bukta van és nem megfelelő ponton leáll a kereskedés, meglepődnek a befektetők. 

-fent vannak a weboldalán az elérhetőségei? Igen, Egy hog kongi cím.

-telefon, skype? Egyik se! Csak egy levelezőrendszeren keresztül lehet nekik üzenni. 

-mióta működik? A weboldalon 2010 van feltüntetve. Úgy tudom korábban más termékkel MLM-eztek, 2011 elején váltottak forexra.  A kereskedés január óta zajlik.

-egyéb felhasználói vélemények, netes bejegyzések? Elég sok van, sok vegyes vélemény. Annak ellenére, hogy biztos vagyok benne sokaknak jók a tapasztalati, nagyon úgy tűnik, hogy a fórumozók nagy része azért magasztalja, hogy rajta keresztül fektessenek be. Ezt arra alapozva írom, hogy egy ismerősöm egy fórumbejegyzését követően, egy napon belül 8an írtak rá, hogy fektessen be az üzenet küldőjének az ajánlói kódjával.

 

Van-e tőkevédelem? ha igen mekkora?

-Van tőkevédelem? Igen, 70% az Alphanal és 60% a Betanal

-Ki biztosítsa? A QunatumXXL, tehát a pénzt kezelő cég.

-Bank/brókercég vagy egyéb megfoghatatlan? Egyéb. A konklúzió tehát az, hogy nincs tőkevédelem! Semmilyen garancia nincs arra, hogy valóban be is lesz tartva egy ellenőrés alatt nem álló cég részéről

 

Milyen adatvédelmi intézkedések vannak?

-melyik országban van a bank/brókercég? Ciprus

-van elérhető adatvédelmi nyilatkozat? Nincs, semmilyen. Pedig regisztrálni kell a Quantum oldalán is.

-milyen adatvédelmi intézkedések vannak? Passz, senki nem tudja. Az illető, aki nálam volt előadást tartani komoly meglepődéssel fogadta a kérdésemet. 

-van titkosítás az oldalon? A Quantumxxl.net oldalon van SSL.

 

Mekkora hozamra lehet számítani?

-mekkora a múlt béli hozam? 9 hónap alatt +40,95%. Ez elég jó eredmény. Nem tudom, hogy a szerverhasználati díj levonása benne van-e. Ha nincs levonva, akkor ennél kevesebb.

http://qxxlalpha3v.mt4live.com/

-arányban van-e a kockázattal? (emlékeztetőül ha nincs bank vagy brókercég által garantál tőkevédelem, akkor egyáltalán nincs semmilyen tőkevédelem)  Ha a kockázat 100% (mivel ellenőrizhetetlen a tőkevédelem) és a 9 hónap alatt megtermelt hozam 40%,  nem igazán....

-hiteles az ismert eredmény? Igen. A weboldalukon elérhető egy eredménykimutatás.

-mekkora költségek terhelik az eredményeket? 2 számlájuk van, Az egyiken 40% a másik 50% a sikerdíj. + 10USD/ hó szerverhasználat díj? (Ez meg mi?)  Ezen túl terheli a forgalmat is költség. Ezt még majd kifejtem..

 

Milyen költségek merülhetnek fel?

 

-Van belépési díj? ha igen, mennyi? Nincs

-Van kilépési díj? ha igen, mennyi? Az alpha számlánál nincsen. A Betánál ha valaki korábban szeretne hozzájutni a pénzéhez extra díjat kell fizetnie.

-Van számlavezetési, éves vagy havi díj? ha igen, mennyi? Nincs

-Van forgalom után járó díj? (ne legyen) ha igen, mennyi? Úgy tűnik, hogy az ügyfelek nem egyértelműen tudják de a kereskedésben a spread megvan terhelve további díjakkal.  Ebből osztanak szét még jutalékot a hálozat és maguk között. Ez azért nagy probléma mert akkor is tudnak nyerni ha az ügyfél veszít. Nem érdekük, hogy ne veszítsenek.

-Van bármilyen egyéb bújtatott költség? ha igen, mennyi? Van ám:) "Szerverhasználati díj" Na ez meg micsoda? A program kizárólag egyetlen szerveren fut, nem pedig számlánként egyen! Nem értem (illetve értem csak nem akarom elfogadni), hogy miért kellenek ilyen költségek.

-Mekkora a sikerdíj? 40% az Alphanal és 50% a Betánál

-Várhatóan mennyi haszon marad utána? a 40% az elmúlt 9 hónapban. A szerverhasználati díj lehet nincs benne,  ha nincs akkor ennél kevesebb. Tőkemérettől függ, hogy mennyire befolyásolhatja.

-a befektetés inaktiválása után mennyi idő múlva záródnak le a kereskedések? Erről nincs pontos infóm.

-láthatóak a függőben lévő kereskedések? NEM!!! Kizárólag a lezártak! Ez óriási probléma! Miért? Mert így nem lehet tudni, hogy mennyi a befektetés aktuális értéke. Könnyen érhet nem várt meglepetés.

-van kilépési költség? Csak a Betánál ha hamarabb ki akar lépni.

 

Összefoglalás:

A QunatumXXL egy rendkívül népszerű "robot" és biztos, hogy sok ügyfél elégedett vele. Az eredmények indokolttá is teszik ezt. Illete az MLM hálózat nyújtotta lehetőségek.  A brókercég rendben van, ismert és megbízható. A weboldal 4 nyelven elérhető, ez is pozitív. (megelőlegezték maguknak a bizalmat mert kint van több más nyelv is úgy, hogy még nem lehet választani)

 

DE a biztonság terén komoly aggályok vetődnek fel. A cég engedélyeiről semmit nem lehet tudni. A tőkevédelm gyakorlatilag teljesen ellenőrizhetetlen. Annak ellenére, hogy ki van írva valami, valójában nincs is.  Semmilyen adatvédelmi intékezdésük nincsen. Egy amatőr hacker is lazán feltépi az oldalukat és hozzáfér az összes ügyfél adatához. Ez rendkívül aggasztó. Egy pénzügyi tevékenységet végző (vagy reklámozó) cégnél ez megengedhetetlen. Több olyan költség is terheli a befektetőt, ami megkérdőjelezi a cég korrektségét. Lehetőséget teremt magának arra, hogy akkor is nyerjen ha az ügyfelek veszítenek. A legnagyobb probléma az, hogy nem lehet látni a futó kereskedéseket, így SOHA NEM LEHET TUDNI MENNYI A BEFEKTETÉS AKTUÁLIS ÉRTÉKE!!! Tartok tőle, hogy ebből még komoly baj származhat... A kezdetleges weboldal és az előadáson elhangzó nagy szavakon még túl lehetne lépni, bár jelzik egy pénzügyi cég komolyságát. 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kezeltszamla.blog.hu/api/trackback/id/tr523354553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Andrew38 2011.11.22. 14:11:24

Tisztelt Minuszöt!

Örülök, hogy rátaláltam erre a blogra, szerintem nagyon hasznos a téma iránt érdeklődőknek! Elöljáróban: nekem is van a QuantumXXL-nél kezelt számlám. Amiben egyetértek veled a Quantumos bejegyzéssel kapcsolatban, hogy valóban aggályos a tőkevédelem kérdése és az adatvédelmi aggályaid is megalapozottak. Amit viszont nem értek, illetve nem tudom milyen információra alapozva írod az a következő:

"-Van forgalom után járó díj? (ne legyen) ha igen, mennyi? Úgy tűnik, hogy az ügyfelek nem egyértelműen tudják de a kereskedésben a spread megvan terhelve további díjakkal. Ebből osztanak szét még jutalékot a hálozat és maguk között. Ez azért nagy probléma mert akkor is tudnak nyerészkedni ha az ügyfél veszít. Nem érdekük, hogy ne veszítsenek.

-Van bármilyen egyéb bújtatott költség? ha igen, mennyi? Van ám:) Ez a kedvencem: "Szerverhasználati díj" Na ez meg micsoda??? Vicces, hogy milyen új címeket tudnak kitalálni, hogy legomboljanak az emberről pénzt. A program kizárólag egyetlen szerveren fut, nem pedig számlánként egyen! Nem értem (illetve értem csak nem akarom elfogadni), hogy miért kell ilyen hülyeségekkel soványítani az ügyfelek pénztárcáját."

Én ugyanis úgy tudom, hogy a bróker (Tadawul FX)a jutalékából (spread) éppen hogy visszaoszt! Azt hogy ez a spread milyen egyéb költségekkel van terhelve nem tudom és azt sem hogy ezt mire alapoztad. A havi elszámolásnál van egy tétel a partnerek számára (akik ajánlók, vagy ha úgy tetszik hálózat építők és érdekeltek új ügyfelek felkutatásában) ezt hívják IB jutaléknak, vagy kereskedési jutaléknak. Ezt, illetve ennek egy részét a bróker "osztja vissza" a havi kereskedési mennyiség, lot méret alapján. Ez tehát a partneri jutalék egyik összetevője (egyébként összegszerűen néhány dollár havonta, de persze attól is függ, hogy az adott partnerke mennyi ügyfele van, illetve mennyi volt adott hónapban a kereskedések (trade)száma és mekkora összes lot mérettel.) A másik meghatározó hányad pedig a számlakezelő által levont sikerdíjból visszaosztott összeg, amit azért fizet ki a számlakezelő a partnernek, mert ugye ő hozta az ügyfelet a rendszerbe. Tehát a partnert a számlakezelő a kereskedési jutalékából is és az ügyféltől levont sikerdíjból is részesíti. Egy példánál maradva az ügyfélnek van havi 100 $ bruttó hozama. Ebből a havi sikerdíj 40 %, tehát 40 $ + 10 $ még az un. szerverhasználati díj (egyébként ezzel én sem tudok mit kezdeni ezt levonják és kész, ha úgy tetszik persze lehet ezt burkolt költségnek is hívni). Az ügyfél nettó költséggel csökkentett hozama tehát nettó 50 $. A partner pedig megkapja az ügyfele bruttó hozama után, annak 7,5 %-át tehát esetünkben 7,5 $ jutalékot. De az a lényeg, hogy ezt a jutalékot a számlakezelő a már levont sikerdíjból fizeti ki.

Azt meg tényleg nem értem, hogy miért gondolod, hogy a számlakezelő ne érdekelt a hozamban? Már hogyne lenne az? Hiszen, ha nincs profit, nincs mit levonni jutalékban és ennek összege - ahogy már fentebb céloztam rá - nagyságrendileg nagyobb, mint a brókertől visszakapott kereskedési (IB) jutalék. Én veled ellentétben ezzel kapcsolatban pont azt gondolom, hogy ez egyike azon kevés kezelt forex számlás lehetőségnek, ahol igenis mindhárom fél (bróker-számlakezelő-ügyfél/partner) érdekelt az eredményes működésben.
Persze ez csak az én véleményem.

minuszöt · http://kezeltszamla.blog.hu 2011.11.22. 22:53:19

@Andrew38:
Kedves Andrew38!

Először is köszönöm a kedves szavaidat a bloggal kapcsolatban és a tartalmas véleményedet. Örülök, hogy hozzászól olyan is, akinek testközelből van tapasztalata.

A spread terhelése alatt azt értem, hogy a normál kereskedő számlákhoz képest magasabb spreadekkel dolgozik a tadawul a QXXL számláinál. Ez úgy néz ki, hogy először megemelik a spreadet, majd visszaosztják az emelt részt. Így a befektetőnél kevesebb haszon marad, mivel drágább volt neki a kereskedés. Erre a tadawul ad lehetőséget.(és az összes másik általam ismert brókercég is ahol van kezelt számla, csak a menedzseren múlik, hogy él-e vele).

A partneri rendszernek a jutalék visszaosztásával kapcsolatban nem írtam, hogy ezt a befektető hozamából vonnák le. Ez természetesen a számlakezelő joga, hogy ossza szét a bevételét. Nem tartozik az említett költségek közé.

Nem írtam azt sem, hogy a számlakezelő nem érdekelt a hozamban. Azt viszont igen, hogy ha kap a forgalom után is profitot, akkor tud úgy is nyerni, hogy az ügyfél veszít. Persze egy jó kereskedőnek mindig nagyobb a haszna a profitból mint minden más díjból, ezt nem vitatom. De itt belépett egy olyan dolog amivel elvből nem értek egyet. Miért kell lehetőséget biztosítani magának egy pénzügyi cégnek, ahhoz hogy akkor is nyerjen, ha az ügyfél veszít? Értem én azt, hogy többet nyer ha eredményesen kereskedik mintha csak a spreadekre játszik. De az üzlet 3 szereplőjéből 2 akkor is tud nyerni ha az ügyfél veszít. A brókercég ebből természetesen nem maradhat ki, de a menedzsertől ezt nem tartom korrektnek. (erről írtam bővebben a korábbi költségek cikknél) Az ilyen "apró" dolgok pedig nagy befolyást gyakorolnak arra, hogy egy céget megbízhatónak ítélünk-e meg vagy nem.

Üdv:
minuszöt

Miskolci 2011.11.27. 13:20:55

@minuszöt:
A spread dologgal nem értek egyet. A bróker nem emeli csak azért a spread-et egy ügyfélnek, mert az egy ajánlón keresztül érkezett hozzá. Tehát ugyanannyi a spread egy "utcáról" beregisztrálónak, mint egy ajánló által regisztrálónak. Ez az ajánló dolgot egyébként a bróker cégek 90% lehetővé teszi. Így próbálva újabb ügyfeleket szerezni. A spread tehát így is, úgy is levonásra kerül minden ügyféltől, de abból valamennyit átenged azoknak az ajánlóknak, akik hoztak nekik ügyfelet.

Az egy kicsit sántítós elmélet, hogy akkor is nyer a Quantum XXL, ha vesztenek a számlákon. Igen. Ez igaz. DE! Szerinted miben érdekelt egy cég? Nyerni filléreket pár hétig a spread-en, amíg felélik az ügyfél számláit és rossz híre elterjedve nagyon hamar bedől, vagy a nagyságrendekkel nagyobb profitból hosszú távon, rendszeresen nyerni?
Szerintem nem mindegy.

Egy észrevétel még a bejegyzéssel kapcsolatban. Jók az ilyen összegzések. Jó, hogy pontokba szedve elemzést készítesz ilyen rendszerekről. De szerintem akkor ha már ennyire objektívnak tűnő akarsz maradni, akkor nem hanyagolhatsz el saját magad áltak feltett kérdéseket "nem tudom" válasszal lezárni. Itt példul a hozamok a szerverdíj levonás elötti, vagyutáni eredmények. Ne csapd szét a cikkedet egy ilyen hozzászólással. Számomra azt sugallja, hogy eleve előítélettel álltál neki az írásnak. Tessék utánanézni, vagy nem felhozni.
Egyébként ha megnézed a számlakiutatást, láthatod benne, hogy le vannak vonva a szerverdíjak, tehát az eredmények már ezen levonásokat is tartalmazzák.

Szóval csak így tovább, csak próbálj objektívabb lenni! Vagy kezd úgy, hogy "Szerintem..."

minuszöt · http://kezeltszamla.blog.hu 2011.11.28. 08:15:53

Szia Miskolci!

A spreadet nem az ajánlás miatt emelik meg, hanem azért mert kötnek egy egyezséget a menedzserrel, hogy minden az illető által kezelt számlán legyen magasabb. Ez egy szolgáltatás, amit szinte az összes olyan brókercég nyújt, akinél van kezelt számla. A spreadet megemelik és visszaosztják, ilyen egyszerű. Ezzel élnek az Optimumnál is, ahol korrektül a tulajdonos is bevallotta.

Természetesen sokkal nagyobb az az összeg amit hosszútávon lehet keresni az eredményes kereskedéssel, mint amennyit a spreadekkel. Az én gyomrom azt nem tudja megemészteni, hogy miért van szükség olyan bújtatott költségre, amivel akkor is tud nyerni a menedzser, amikor az ügyfél veszít. Ezt fel lehet fogni elvi kérdésnek is, ami tükröz egyfajta hozzáállást és beágyazódik a kialakult véleménybe. Innentől már inkább ízlés kérdése.

A bejegyzéssel kapcsolatos konstruktív észrevételedet köszönöm! Figyelni fogok rá. Az adatokat már írás előtt össze szoktam gyűjteni, így ha előítélet nem is, de a véleményem kialakul már korábban. Ezt teljesen nem is kívánom visszafogni.

Üdv:
minuszöt

Miskolci 2011.11.28. 10:31:26

@minuszöt:
Továbbra is csak azt tudom mondani, hogy csak így tovább! :-)
És kösz az infókat!

_timba 2011.12.04. 23:20:15

Szia minuszöt!

Először is gratulálok a bloghoz, nagyon összeszedett, alapos munka, valamint ebben a nagy lehetőségeket rejtő témában hiánypótló a hazai blogok között.

Nekem is van számlám a Qxxl-nél, valamint partnerük is vagyok. A tőkegarancia és futó kereskedések láthatósága témában egyetértek veled. Itt valóban csak szoftveres tőkevédelem van, amit bár írásban is vállal a Qxxl, ez persze közel nem azonos egy bankgaranciával. A futó kereskedések láthatósága pedig szintén hiányosság.

Amiben viszont történt előrelépés a Qxxl-nél az az adatvédelem. A quantumxxl.net oldalt múlt hét óta SSL titkosítás védi, ami fontos fejlemény a cég hosszabb távú szándékai jegyében.

Mindenesetre a perfectofx összefoglalód, valamint az oldaluk elég meggyőző, főként bank által biztosított tőkegarancia miatt. Várom a következő hetek eredményeit, remélem publikálod őket:)

Üdv, timba

minuszöt · http://kezeltszamla.blog.hu 2011.12.05. 13:37:07

@_timba:
Szia timba!

Köszönöm a kedves szavakat! A QXXL oldalára tényleg kikerült a titkosítás, ezt frissítem is az elemzésben.

Üdv:
minuszöt

nyugdijas64 2011.12.27. 11:15:41

Üdv mindenkinek!
Én is örülök, hogy erre a blogra találtam. Nekem is nagyon el akarják adni a QXXL-t és aki jött ismertetni, szinte minden kérdésemre tudott megfelelő választ. Viszont van két alapvető aggályom, amelyekre nézve örömmel vennék akár megnyugtató akár éppen hogy nyugtalanító reflexiókat. Szóval:
1. Létezik-e egyáltalán a robot??? Arra gondolok, hogy ez ugye egy MLM szisztéma. Mi van akkor, ha ők Bernard Madoff legjobb tanítványai és a robot helyett egy pofonegyszerű szoftver szétosztja az új csatlakozóktól beérkező pénzeket "hozamra", jutalékra, nyereségrészesedésre, szerverhasználati díjra, stb.? Azaz a pozitív hozamgörbe csak addig igaz, amíg az új csatlakozók fenntartják a rendszert, utána pedig törvényszerűen összeomlik?
2. Az első kérdést talán nem tettem volna fel, ha nem zavarna engem (is) az, hogy nem látom a mögöttes termékeket illetve az azokra nyitott pozíciókat. Az üzletkötő szerint a csatlakozást követően lesz saját névre szóló számlám az MT4-en, ahol ezeket nyomon tudom követni. Viszont épp itt olvastam, hogy a nyitott pozikat nem! Ez azt jelenti, hogy nem tudom ellenőrizni, a robot tényleg kereskedik-e és ha igen, milyen termékekkel (más hasonló automatikusan kereskedő robot - pl. Ninja trader - esteén tudom, hogy az mindig az SP minire tesz kötést)?

Előre is köszönöm a válaszokat!
2.

minuszöt · http://kezeltszamla.blog.hu 2011.12.27. 13:19:41

@nyugdijas64:
Üdv nyugdijas64!

1. Az első kérdésere nehéz érdemi választ adni mert még nem látta senki:) De az aktív kereskedésből arra lehet következtetni, hogy mégis van ott valami... A felvetett aggályaidra nézve nem kell attól tartanod, hogy "lenyúlják" a pénzt. A kezelt számlás szolgáltatásnak a lényege, hogy a pénz végig a befektető nevén van és a megbízott menedzser csak kereskedhet és az elért haszonból az előre megállapodott forma szerint részesedhet. A befektetők haszna a számlájukon megtermelt haszonból keletkezik, nincs lehetőség átjárásra az egyes számlák között.

2. Az első kérdésnél sokkal fontosabb ez a második mert a pénzt ugyan jogosulatlanul elvenni nem lehet, de elveszíteni annál inkább. A hangsúly nem csupán azon van, hogy miben indít kereskedést vagy indít-e egyáltalán. Ami igazán fontos az az, hogy mennyi a nyitott kereskedéseken az eredmény. Enélkül nem lehet tudni, hogy mennyi a befektetés értéke. Ha csak a lezárt kötéseket látod és van függőben -20% eredmény, akkor csak a 80%át éri annak amit látni engednek. Itt belép az is, hogy a tőkevédelem csak a menedzser részéről van biztosítva, ami szintén aggályos.

nyugdijas64 2011.12.27. 14:08:18

@minuszöt: Köszönöm a gyors és lényegretörő választ. Hát nyugodtabb nem lettem, annál is inkább, mert még "európaibb" (vs. nem hongkongi-arab-ciprusi, stb.) platformokon is találkozni lehet az ú.n. "stop hunting" fogalmával, ami egyszerűsítve azt jelenti, hogy ha pl. egy devizapárra jelentős nyitott (mindegy végülis, hogy long vagy short) pozi van, akkor pl. éjszaka, amikor Európában nincs kereskedés, akkorára nő a spread, hogy csodák csodájára zárja a pozíciót, majd reggelre mintha mi sem történt volna, visszatér a rendes tartományba. Mivel a QXXL-nél a pénzvisszahívási idő T+2 nap, tág tere lehet a hasonlóknak - legalábbis az én félelmem szerint. Persze ez jellemzően nem a 2000 USD-n nyitott számlák esetén igazi veszély, hanem jóval nagyobb összegeknél??

_timba 2011.12.27. 21:40:22

@nyugdijas64:
Üdv, qxxl-es befektetésnél a számlád, aminek alakulását mt4-en nyomon követheted a Tadawulfx-nél van, a napi jelentést is ők küldik mailben. Ők pedig a Qxxl-től teljesen független, megbízható brókercég, tehát amikor az ő mt4 felületükön azt látjuk, hogy a "robot" kereskedett, akkor természetesen azok valós tradek.
A tőkevédelem és nyitott pozik kérdése az persze úgyvan, ahogy minuszöt leírta.

A stop hunting nem egészen azt jelenti, amit írtál, a spread ugye akkor tágul, amikor nincs forgalom az adott páron, de ennek tágulása nincs összefüggésben az SL okozta pozizárással, sőt, általában ilyenkor kisebb a volatilitás is, ami miatt még kisebb az esélye a kényszer pozíció zárásnak.
Pénzvisszahívásnál a Tadawul azonnal visszautalja a pénzt, moneybookers-re pl. 3-4 órán belül megérkezik, bankszámlára is csak az utalási idő miatt tart 2-3 napig.

minuszöt · http://kezeltszamla.blog.hu 2011.12.28. 09:34:28

@nyugdijas64:
Egyet kell értenem timbával a leírtakban. A stop huntig-nak két fajtája van: az elsőnél a brókercég vadássza le a stopot. Ez főleg a market makerekre, azon belül az inkorrekt cégekre jellemző. Pár éve például az oanda igen magas fokon űzte. A másik eset amikor a nagy bankok tudna annyi pénzt bepumpálni, hogy rövid időre elmozdítsák egy kicsit az árfolyamot. Ilyenkor mondjuk felnyomják egy csúcs fölé épp annyival, hogy stoppal záródjanak a kis kötések, a stoppolások miatt ellentétes irányú kereskedések indulnak és a visszapattanásnál megszedhetik magukat. Ez jellemzően kis időtávban működik. Jó stratégiával ez se jelent problémát.

A spread kiszélesedés alacsony fogalomnál vagy hírek előtt jön létre. Az utóbbi brókercégek sajátossága, főleg market makereké. Ez szintén a piac természetéből adódik, úgy kell kereskedni, hogy ne jelentsen problémát.

A spread kiszélesedős stop huntingra egy esetet ismerek csak. kb. 6 éve a Budacashnél a spreadet egy pillanatra brutálisan megnövelték így egy komoly méretű pozíciót levadásztak. Bírósági ügy lett belőle, de mivel választott bíróság van meghatározva a szerződésben nem volt sok esély. Végül el kellett örökre búcsúzni az összegtől.

A T+2 nap a kezelt számla megszüntetésénél mást jelent mint e befektetési alapoknál. Ebben az esetben ha valaki kéri szinte azonnal leállítják a kereskedést és rendelkezésre áll az összeg. Persze ha valaki még utalni is akarja akkor számolni kell a szokásos banki tranzakciós idővel. De itt már nem módosulhat a kereskedés miatt az értéke.

nyugdijas64 2011.12.28. 10:29:06

@minuszöt: Köszönöm Neked és timbának is a szakszerű választ!

tivarka 2012.01.01. 14:25:40

Sziasztok!

Én is QXXL ügyfél és partner vagyok. Kicsit utánajártam a cégnek (mert engem is érdekelt) és valóban be vannak jegyezve Hong Kongban:

The Government of the Hong Kong Special Administrative Region of the People's Republic of China:

Keressetek rá a "Quantum XXL" kifejezésre ebben a PDF-ben:
www.cr.gov.hk/docs/wrpt/weekly_newcoys_20101129.pdf

Az mondjuk érdekelne, hogy miért Kínában van alapítva a cég. A .com -os oldal az USA-ban van, a .net-es Kínában, ha minden igaz.:) Nekem viszont gyanús, hogy az egész magyar találmány...

Sziasztok!

tivarka 2012.01.05. 20:07:05

@ND1979: Kedves ND1979! Nagyon köszönöm a mindenre kiterjedő 'lenéző' válaszodat! Tájékoztatásul közlöm viszont, hogy a bizinformaciok.hu oldal valótlan adatokat mutat. Elképzelhető, hogy a múltban Magyarországon volt a weblap, most viszont az USA-ban van. Pingeld meg a domaint, amelyből kiderül, hogy kiszolgáló szerver IP címe: 216.139.213.144, a válaszidő pedig 160ms. Általában az amerikában lévő szerverek válaszideje ennyi szokott lenne, de több 'whois' oldal is megerősítheti, hogy az USA-ban van a gép. A bizinformaciok.hu oldal azt mondja, hogy a szerver IP címe 79.172.195.225. Ez nem igaz. Amúgy ez az IP cím tényleg Magyarországon van. Hát ennyi.

hitetlenül 2012.01.10. 19:40:43

Kedves Nyugdijas! /Én is az vagyok!/ Beléptem a QQXL-be és félelemmel várom,hogy mikor derül ki,hogy "HÓLABDA, vagy PIRAMISJÁTÉK! Jó a hivatkozás MADOFF-ra,ahol a fél Kaliforniát évekig átverve,valamennyi USA ellenőrzést,az FBI-t kijátszva dollármilliárdokat rabolt össze!
Nekem is van három konkrét esetem,hivatalosan ledokumentálva birósági szakaszban, ahol pontosan a QXXL-el analóg módon , Svájci bank közremüködésével ,hosszú évekig raboltak,minden csúcsellenőrzést kijátszva frank százmilliókat!!!Ha valaki nem hiszi, svájci bankár lányom meg tudja adni a dokumentum adatokat,ami nyilvános.
Miután megtudta,hogy közgazdász öreg apja mire vetemedett,nem győztem elháritani a szemrehányásokat.
Most azt hiszem elkezdek Honkongban és Cipruson futni a maradék kis nyugdijmegtakaritás után. Neked is ezt ajánlom! Egyébként kaptam biztonságos devizakereskedési forrást is!

gonget 2012.01.11. 12:24:29

Helló hitetlenül!
Volnál olyan szíves és megosztanád azt a szerinted biztonságos forexkereskedési forrást?
Köszönöm szépen.

hitetlenül 2012.01.11. 18:45:47

@gonget:
Üdv!
Sajnos nem tehetem bizalmas magánjellegű Svájci!
Sajnálom!

minuszöt · http://kezeltszamla.blog.hu 2012.01.11. 19:32:09

@hitetlenül:
Szia hitetlenül!

Az említett nyilvános dokumentum adatokat megtudod adni? Akár jöhet privátba is.

Köszönettel:
minuszöt

kelvin 2012.01.12. 18:50:18

@hitetlenül:

Ha nyilvános akár közzé is tehetnéd, nyilvánosan, mindenki kíváncsi lenne rá.

köszi

hitetlenül 2012.01.13. 13:22:37

@minuszöt: Sajnos nem tehetem,nem kivánok a maffia célkeresztjébe kerülni,sváci családtagjaimmal együtt! Megtanultam félni!
Svájci ujságokban mindez olvasható!
Aggodalmamat lásd: QXXL 13-i hirlevelét!!

shortosgyula · http://valodiforex.wordpress.com/ 2012.01.13. 14:30:25

Ezt írtad: "Ha valaki nem hiszi, svájci bankár lányom meg tudja adni a dokumentum adatokat,ami nyilvános."

Most akkor mégsem nyilvános?

_timba 2012.01.14. 18:46:19

@hitetlenül:
Ha annyira féltenéd családtagjaidat, akkor nem írnád, hogy svájciak, viszont ha már ennyire hangsúlyozod ezt a svájci vonalat, akkor tégy egy szívességet és keress magadnak valami ottani fórumot és írogasd oda az egymásnak ellentmondó hülyeségeidet.

samatsakraf 2012.02.10. 15:34:07

Quantumxxl fiam - matematika egyes leühetsz.
A Quantum oldaláról le lehet most tölteni egy pdf-et, hogy mennyire megéri a béta robot és, hogy lesz valami bonus is.
Én átszámolgattam a táblázatokat. Ezek a gyerekek a gimnáziumi matematikából fel voltak mentve. Aszongya az alfa robot éves hozama 48% nettó, ez havi átlag 4,07%.(Elosztotta 12-vel) Ez gondolom így is van. DE ebből az értékből elindulva kalkulálja a 10 év múlva várható hozamot, méghozzá a havi 4,07% -os kamatos kamattal, havi periódussal. Így a teoretikus éves hozam egyből 61% lesz.(1,0407 a 12.-en = 1,61) A végeredmény pedig pont a duplája, mint a helyes számítás. Helyes ugye az lett volna, ha az éves hozammal kalkulált volna előre 10 évet. Az az unalomig ismételgetett mondat pedig, hogy a múltbéli eredmények nem jelentik garantáltan a jövőbélieket is elférhetett volna ott valahol.

blogdog 2012.02.21. 08:43:12

Hali !
1.)Ha a Tadawul weblap egyszercsak eltűnik, akkor elindulhatsz Hong Kong..v.Ciprusra a pénzed után,mivel semmilyen szerződés nincs ?(engedélyek dögivel,de az a Baumagnál is volt)
2.)Ha az Unicreditnél lévő Tadawul alszámlán van a pénzem, arról a Tadawul adhat egy meghatalmazást ,hogy infót kérdezhessek róla.
-Csókolom hány gomb van ezen az én számomra nyitott alszámlán ?Itt a papír hogy megmondhatja.
-Bácsi kérem ezen ennyi gomb van.
DE ILYET NEM ADNAK,MERT NINCS A SZÁMLÁN a PÉNZ.VALAHOVA AZONNAL ELUTALJÁK (EZT MONDTA A KISCSAJ A TADAWUL Váci u.-i IRODÁBÓL.
Akkor most hol a garancia ?
LÉCCI valaki, okos választ várva...
Üdvözlettel:J.

_timba 2012.02.24. 23:21:29

@blogdog: A Tadawul egy nagyon sok országban működő STP bróker; a legnagyobb és legkorrektebb b.cégek között van, nem fog megszűnni a weboldaluk, szerződést pedig igenis kötsz velük sz.nyitáskor.

A TDfx letétkezelő bankja a ciprusi Eurobank, ide küldi tovább az Unicredit is, és a TDfx csak a lezajlott ügyletek elszámolása céljából fér hozzá az letéti számlára utalt pénzedhez.

A tdfx semmilyen garanciát nem vállal, azt a qxxl adja (szoftveres...)

Vagyis a pénzeddel lelépni nem tudnak, kereskedésben elveszíteni igen

dr. Trebitsch 2012.03.23. 22:28:46

@tivarka: "IP address is numbered 216.139.213.144. This IP address is located in United States, and fixed within Austin, Texas. IP Country code is US. In organization "Wix.com Inc.", IP address is assigned to "SouthWeb Ventures". It is also assigned to a hostname 216-139-213-144.aus.us.siteprotect.com. IP address latitude is 30.264299 and longitude is -97.713799. Postal code of this IP is 78702 and area code is 512." Úgy látom, Te írsz hülyeségeket. Az általad hivatkozott domain valóban az USÁ-ban van, de semmi köze a quantumxxl-hez... míg "IP address is numbered 79.172.195.225. This IP address is located in Hungary, and affiliated with Budapest, Budapest. IP Country code is HU. ISP of this address is "Deninet KFT", organization is "SZERVERNET Kft.". Its hostname is quantumxxl.com. IP address longitude is 19.083300 and latitude is 47.500000." minden bizonyság szerint a quantumxxl birtokában van, és budapesti. Nem értem, miért kell hazudni, mikor egy pillamat alatt kiderül az ogazság, ha megnézi bárki a hivatalos regisztert?

pjotr_75 2012.03.31. 18:48:26

Ez ma jött a forexrobotinfo.hu hírlevelében:

"QuantumXXL gyorshír

Pénteken este érkezett a hír, miszerint a TadawulFX egyoldalúan módosította a QuantumXXL-lel érvényben lévő szerződést, melynek eredménneképpen nyílvános lesz hétfőtől a kötések és a függőben levő pozíciók listája, az Alpha és Béta robotnál. Hogy ez, milyen formában fog megtörténni, azt még nem tudjuk. Mindenesetre ez akár jó is lehet és pontot tehet bizonyos találgatások végére. Eddig is hivatalosan bevallott volt az 5-20% közötti függő pozíció, most legalább meg is győződhetnek erről majd a kétkedők.
A hírlevél írása közben történik éppen ennek az átállásnak a bonyolítása ezért a megszokottól eltérő összegeket is láthatunk a metatraderben. A Quantumtól kapott hírlevél szerint, mivel a Tadawul csak hétvégén képes ezt az átállást megvalósítani, ezért ezek csak közbenső technikai adatok. A végleges állapotnak a holnap esti piacnyitásra kell helyreállnia."

Kíváncsi lennék az eredményre, hogy ebből mi fog kiderülni.

XXX007 2012.04.03. 21:58:56

A QuantumXXL általi levelet követően nem kis meglepetésemre elég nagy veszteséget sikerült felhalmozniuk.
Van valakinek információja arra vonatkozóan, hogy mi is történt valójában?

quantumtrader 2012.04.04. 21:23:11

Az információ az ami már várható volt hónapok óta.
Sajnos BEDŐLT A QUANTUM rendszere!
Az ok, a hozzá nem értés, és a háttérben folyó új befizetésekből történő egyszerű pénz visszaosztás.
Mivel sajnos én is ügyfél vagyok, kiderítettem hogy egyszerűen úgy működött a rendszer, hogy ment a hazárdírozás, és az ügyfelekkel csak a nyereséges és lezárt kereskedéseket közölték, miközben egész végig a háttérben óriási veszteségben lévő lezáratlan pozíciók voltak, amiket a cég már nem tudott finanszírozni. Magyarán szólva megérkezett a "margin call".
Nyilván a Tadawul egy idő után nem tartja a hátát a quantum hülyesége miatt...
Egyébként hihetetlen hogy egy cég, aki állítólag érti a szakmáját, ennyire elússzon és mindezt tegye úgy, hogy az ügyfeleken csattan az ostor!
Persze emögött a cég mögött is becstelen, tudáshiányos Magyar tulajdonosok állnak, akik a háttérben akartak meghúzódni, de nem igen sikerült nekik.
Gondold el hogy ma mindenkinek megfeleződött a számlája emiatt!
Pár milló dollár ment a levesbe! Na az ilyen céget kellene mielőbb vizsgáltatni a PSZAF-fel, mert biztos hogy perelhetőek valamilyen oldalról.
süti beállítások módosítása