Magára talált az utóbbi hetekben az arany árfolyama. Az emelkedés ezen a héten gyorsult be igazán, miután kétségessé vált, hogy a FED további tudja folytatni a decemberben elkezdett kamatemelési ciklusát, sőt a negatív kamat kérdése is felvetődött.

gold_1.jpg

Az 1050-70-es szinteken komoly támaszra talált az arany árfolyama, amelyet már nem is tudott letörni az évek óta esésben lévő nemesfém árazása. A trendvonalakat nem követi pontosan az esésben az árfolyam, de az exponenciális mozgóátlagok jó indikátornak bizonyulnak. 

0212-2.PNG

 Már közel 3 éve nem sikerült a 200-as EMA fölé kerülnie az aranynak, a sárga mozgóátlag érintésekor mindig az eladók győzedelmeskedtek. A Stochastic is minden esetben megerősítette a fordulást, ami jó kiegészítés, ha beszállási lehetőségekre vadászunk. Egyelőre ez a lefordulás a jelen helyzetben még nem történt meg, csak némi visszahúzódás látható. Ha azonban ezúttal sem sikerül kitörni a 200-as EMA alól és a Stochasticon is látszódni fognak a lefordulás jelei, akkor mindenképp nagyobb eséllyel fog visszaesni az arany árazása, mint kitörni. Lehetőleg azért ne az amerikai kamatdöntésekhez közeli időpontban vegyük fontolóra az arannyal kapcsolatos lehetőségeket, ez nagy mértékben befolyásolhatja a nemesfém további mozgását.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kezeltszamla.blog.hu/api/trackback/id/tr238383848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása