Az elmúlt napokban azt tapasztalom, hogy sokakakt igen érzékenyen érint a befektetésük értékének ingadozása. Aki korábban kereskedett a tőzsdén vagy van rutinja a kockázatosabb befektetésekben, az valószínűleg másképpen áll a kockázathoz, de a többség valószínűleg nem ebben a helyzetben van. Az érzelmek ingadozása természetes és azt is ki merem jelenteni, hogy kiderülhet, hogy ilyen típusú befektetés nem mindenkinek való. Akinek álmatlan éjszakákat okoz a befektetésének alakulása 2 dolgot tehet:

1. Megszünteti befektetését.

2. Változtat a hozzálláson

Az első változatnál kizárom magam minden nemű olyan lehetőségből, ami inflációt meghaladó hasznot hozhat. Hátra marad a bankbetét, kincstárjegy és hasonló cuccok, amik jobb esetben a pénz értékét őrzik meg. 

A második lehetőség kicsit munkásabb, de eredményre vezetőbb. A megfelelő hozzáállással lehetőség van pszichikailag elviselhetővé tenni a kockázatot és hosszú távon a befektetéseket eredményessé fordítani. Az alábbiakban bemásolok egy iromány, amit egy korábbi posztban tettem közzé. Elsőre lehet kissé szélsőségesnek tűnhet a megközelítés, de aki komolyan veszi, azt biztos nem éri meglepetés.

Úgy látom sokan az aktutális érzelmi állapotuknak kiszolgáltatva alkotnak véleményt, anélkül, hogy még a befektetés elindítása előtt felmérték volna a kockázatot és a működés természetét. Ez óriási felelőtlenség, a blog célja pedig épp az ilyen jellegű hibás döntések kiküszöbölése.

1. Mielőtt elindítom a befektetést, konkrét összegben meghatározom, hogy mennyit vagyok hajlandó elveszíteni. Nem azt mondom, hogy hány %-ot, hanem azt, hogy mekkora összeget. Olyan értéket határozok meg, ami nem fáj, nem fusztrál és legfőképpen nem veszélyezteti a mindennapi életvitelemet. Tisztában vagoyk vele, hogy kockázatot kell vállalnom a hozamért, a saját értékerendemnek és egyéni kockázattűrő képességemnek megfelelően teszem meg. Ha nagyon ki akarom sarkítani, érzékeny búcsút veszek a kockára tett összegtől.

2. Végig gondolom előre, hogy mi történik akkor ha a tőkém 10-20-30-40-50%át elvesztem. Ha olyan választ kapok, amit nem tudok elfogadni, vissza lépek az egyes pontra és lecsökkentem az összeget.

3. Meghatározom, hogy mikor kívánok realizálni hozamot. 1-2-3év esetleg részlegesen.

4. Elindítom a befektetésemet. 

5. Létrejön 10-20-30-40% veszteség, mit csinálok? visszapörgetem magam a 2. pontra és tudatosítom, hogy ezt már egyszer lejátszottam magamban és elfogadtam a kockázatot. Nincs okom aggodalomra. Nincsenek úgynevezett "kialakult helyzetek", mert minden forgatókönyvet előre végig gondoltam és tudatosítottam magamban a kimeneteleket.

Aki kereskedik ugyanezt a gondolkodást használja egy pozíció felvételénél és menedzselésénél és meggyőződésem, hogy minden tartósan sikeres befektetés alapja. A befektetés és a pozíció kezelés ebből a szempontból teljesen megegyezik.  

 

Ja és még valami nagyon fontos, az időről:

A kezelt számlás befektetésnek óriási előnye más típusú befektetésekkel szemben, hogy bármikor megszakítható és az elhelyezett tőke pillanatok alatt rendelkezésre áll. Ez azonban nem jelenti azt, hogy egy kifejezetten rövid távú befektetésről van szó. Az eredmények alakulása egy folyamat, amit fél-1év távlatában lehet értékelni és akkor is csak úgy, hogy egyszerre több időpontban vizsgáljuk meg. Ha fél év után +5%-on áll, de az 5. hónapban +15% volt, akkor 2 féle képpen lehet megközelíteni:

1. A befektetésem fél év alatt 5%-ot hozott, ez nem sokkal jobb mint a banki kamat....

2. A befektetésem egy folyamatban van, ahol jelenleg +5%-on áll, előző hónapban viszont +15%-on állt. Ha az eredmények alakulálást hónapról hónapra vizsgálom egy felfele ívelő tendenciát látok, ami számomra kedvező. Ha a jövőben is ilyen formában halad, hamarosan az előző havi csúcs fölé fog kerülni, tehát semmi probléma.

A bejegyzés trackback címe:

https://kezeltszamla.blog.hu/api/trackback/id/tr504547745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Deeeee 2012.05.29. 17:54:52

Az utolsó mondat akár marketing szöveg is lenne, csak kérdés, hogy nem túl hamar kezdtek-e el a trendfordulóra játszani? Fog-e annyit hozni a forduló, hogy megtérüljön minden elveszített nyereség?

Ok, hogy hosszú táv, de lehet én vagyok túlságosan aktív, de ha egy nap (pl. ma) voltunk +1,5%-ba, akkor miért kell hagyni elmenni -3,5%-ba a számlát? Én azt gondolnám, hogy ők egész nap figyelemmel kísérik a piac alakulását és a híreket. Laikusként is meg tudom állapítani egy-két hírből, hogy merre mozdul a piac, csak a kötéseink nem követik...

Deeeee 2012.05.29. 18:34:19

még egy másik dolog. Én vállalnám az 50%-os kockázatot, ha ők hoznák az elvárt eredményeket...

whiteg71 (törölt) 2012.05.29. 20:27:32

-Mindenképpen részletes számla történet, napi, vagy heti szinten.
-A tőkevédelem maximális biztosítása, egyrészt az ügyfél részéről, (mint ahogy az most is elérhető a Dukascopy részéről), másrészről a tőkevédelem maximális biztosítása a kereskedést végző cég, csoport részéről.
-Maximum kockázat a részemről, a mindenköri tőke 30%. Pont olyan rendszerben, ahogy ez most is működik a Perfecto Fx részéről. Azaz, arányosan nő a tőkevédelem szintje a keletkező profittal.
-Garanciák! Ez az amit hiányolok. Garantált minimum profit /hó, vagy garantált minimum profit / negyed év-re. Nem gondolok itt nagy számokra, de mint befektető elvárom, hogy ne mínuszban zárja az adott hónapot, vagy negyed évet. Törekedjen a pozitív mérlegre.
-Átláthatóság és folyamot tájékoztatás az ügyfelek felé, a piaci folyamatokról és a kereskedés lépéseiről, a döntésekről. Partnerként kezeljék a befektető ügyfeleket.

pjotr_75 2012.05.30. 10:09:19

Lehet, hogy én vagyok nagyon láma, de a Dukascopy rendszerében kb. fél nap kinyomozni, hogy Perfecto mikor milyen pozíciót nyitott, minden nap más a TRADE_ID és TICKET_ID-ja ugyanannak a pozíciónak. Visszakövethetetlen, hogy egy adott pozíciót mikor nyitott, milyen "állapotban" van, hacsak ki nem találom, hogy az x nappal ezelőtti, nem 21:30 körüli nyitás lehetett az, de még ekkor is szinte végigvezethetetlen, hogy napokon keresztül mi történt vele. Engem nem érdekelnek a Dukascopy elszámolása miatti nyitások/zárások, sokkal jobban örülnék egy nyitott pozíciók/lezárt pozíciók és eredményeik kimutatásnak. Az érdekel, hogy egy adott pozíciót mikor nyitott, és milyen árfolyamon, nem az, hogy tegnap este 21:30-kor milyen árfolyamon kötötte át.
Vagy ez mindenkinek nyilvánvaló, csak én nem találom a Dukascopy-nál ezt a kimutatást? Ha van ilyen, áruljátok el, hogy hol!

minuszöt · http://kezeltszamla.blog.hu 2012.05.30. 22:01:07

@net91:
Itt is ki lehet választani egy oldalt:) Sőt itt még témakörök is vannak a témakörökben:)

hitetlenül 2012.05.30. 22:37:42

minuszöt

Ezek az általános ismertető propaganda szövegek azoknak való akik a 25 oldal végén nem olvasták el a K O C K Á Z A T O K A T !!!!
Ezt midnyájan ismerjük akik itt égetik a pénzüket egy zuhanó társaság megváltozott S T R A T É G I Á J A! Következtében!
2000$ tőkével április 5-el kezdték a kereskedést a számlámon, a mai napig szűk két hónap alatt a tőkém 13%-át sikerült a legnagyobb szakértelemmel a kiváló csapatnak elveszitenie!
Mindez az utóbbi két hónapban történik csak,ha nem hazugság az előéletről szóló honlapi marketing szöveg.
Abban igazad van,hogy nagy előny az azonnali beavatkozás lehetősége,az egyéb befektetésekkel szemben,de ÉLNI IS KELL VELE!!! mielőtt az "ÚJ stratégiával" el nem égetik a tőke felét!
Levélben én is megkérdeztem,hogy pontosan milyen kockázatokkal és anyagi vonzattal jár a DEAKTIVÁLÁS és szó szerint ugyanazt válaszolták, mint az előzőekben leirtaknál olvasható.Ezek szerint ez egy előre legyártott célszöveg.
Mindenesetre semmi kockázata nincs és a Dukascopy számlán 360 napig dijmentesen tartózkodhat érintetlenül a tőke!
A kereskedés figyelemmel kiséréséből nyilvánvalóan látszik,hogy ennek a zuhanó tendenciának semmi köze nincs a PIAC változásához.
Itt olyan változás történt a softverben,vagy a személyekben ,
amit mi nem láthatunk,de az eredmények magukért beszélnek,mint ahogy korábban mondottad volt!
Ha nem azonos módszerekkel,de félelmetesen hasonlit a Quantumhoz!
Aki mégsem akarja elveszteni a tőkéje felét, azonnal Deaktiválja a számláját és türelemmel várja ki, amig észhez térnek,mert igy ők sem kapnak,ha igaz jutalékot.
Annak követésére,hogy ez mikor következik be a "Deaktiválók részére" meg kéne szervezni az információs szolgálatot,napról napra a vállalkozó beirná a napi végeredményt,váltva esetleg egymást, az "Aktiváltak" között,mert az álló számlás nem tudhatja a napi eredményeket és az utólagos heti egyszeri információ nem elég és elkésett a cselekvéshez.
A részvénytőzsdén ezt hivják "beragadásnak" és "kiülésnek".
A magam részéről én kiszállok ebből a halálmenetből!

lekezelt1 2012.05.30. 23:37:21

@hitetlenül:
Szia! Látom Te különösen fel vagy háborodva a történteken és meglepett ez a fajta visszaesés. Nekem se áll olyan jól és félre értés ne essék, a májussal én se vagyok megelégedve. De! Te mennyit kereskedtél korábban? Honnan tudod, hogy az alkalmazott stratégia nem működik hosszútávon- csak azért mert egy hónap mínuszos? De ami a legjobban érdekelne mire föl szólítasz fel pár fórumozót, hogy deaktiválja a számláját? Bele se gondolsz hogy az elvesztett összeget így vissza se nyerhetjük? Ezzel ásnád meg a sírt a befektetésnek!!

Zolee71 2012.05.31. 16:21:08

@lekezelt1: Az apollonál mínusz 1-2száz dolcsinál pont így gondolkoztam. Azaz legalább jöjjön vissza a bukta. Majd 400 dolcsinál is így gondoltam. Aztán mínusz 1000-nél beütött a tőkevédelem. Ami persze nem pontosan ennyi volt. Mert a kezdeti törzstőkére számolták a tőkevédelmet és nem az elért legmagasabb hozamra, ami szerintem pofátlanság.
Szóval lehet, hogy aki kilép most az valójában keres -> vagyis kevesebbet bukik, mintha később lépne ki.
Többen kifejtették, hogy a kockáztatás nem azt jelenti, hogy hagyod elveszíteni a pénzedet.

b0c1k4 2012.05.31. 18:48:59

En a holnapi napot varom nagyon.
- Ha a perfecto akar 1 centnyi levonast is csinal amig a szamlam vissza nem megy arra a szintre ahonnan elkezdett zuhanni, ugy perelem oket fossa hogy csak na.
- Amugy a gond nem az hogy akar bukhatom a penzem felet, hanem hogy a szoftver nem azt csinalja amit az elejen. Olyan mintha lett volna egy beeteto szakasz.
- Lehet minden nap mikor pluszban van a penzem deaktivalnom kene a kereskedest, aztan ujraaktivalni hogy masnap ujra kereskedjen, csak akkor mi a faszert is kell a robot?
- Ha szemelyi vagy strategia beli valtozas van az sw-be akkor a MINIMUM az lenne hogy ertesitik a nyomorult ugyfelet hogy aztmondhassa, hogy oke, de inkabb kivarok (ezt meg 1 honappal ezelott kellett volna), aztan ha tenyleg jo az uj strategia akkor beszallok, nem ugy hogy 1x csak lecserelem a cumot (ki tudja mi tortent vagy nemtortent).

Egy szo mint szaz, amig nem termeli vissza azt az 1000usd-t amit elbukott idaig, addig nem szeretnem meglatni hogy a perfecto akar egy centet is leemel a szamlamrol... Kivancsi leszek holnap.
Meg arra is hogy a weblapjuk mikor teszik kozze a diagrammon az 5. honapot, mert ahogy nezem a ceg torteneteben kb eddig ez a legnagyobb bukta.

samatt 2012.05.31. 19:02:36

én azt nem fogom fel agyilag,hogy ha nincs nyereség a perfecto sem kap semmit,és mégis minden nap estére minusz csinálnak.ebből csak a dukas jár jól,szerintem.ma délelött majdem 4%plusz volt most minusz 3.ha mondjuk van 1000befektető és 1 féle rendszer van akkor elég jelentős bevételkiesést kell nekik is elkönyvelni.én biztos zárnám a nyereséges poziciókat 4százalék pluszban.de én csak egy amatőr tőzsdéző vagyok..

b0c1k4 2012.05.31. 19:04:22

Amugy kicsit visszaneztem a reportokat, a gond az hogy ahogy latom elkezdett nagyban "jatszani". Mintha minden tetelre egyszercsak egy 10* szorzot raktak volna. Es igy hat a bukta is joval nagyobb...

b0c1k4 2012.05.31. 19:05:44

@samatt: Bezony egyetertek. De ha most elkezdem deaktivalgatni minden nap mikor pluszban van, akkor.
1. Nezhetem egesznap a cuccot amit nemigazan szeretnek
2. Miert kell akkor robot? Ennyi erobol csinalhatom en is kezzel...

b0c1k4 2012.05.31. 19:06:56

Hja meg annyit, hogy annyira "jol" mint ahogy majusban a robot mukodik meg en is tudnam csinalni. Kitalalnek random 10 kotest, aztan varnek hogy talan pluszba megy egyszer...

b0c1k4 2012.06.01. 08:27:54

Megegyszer nem az a gondom hogy akar elbukhatja a cucc 50%-at is a cumo.
A gondom a kovetkezo:
- Volt egy nyereseges strategiaval termelo robot,erre majusban mintha lecsereltek volna (mivel hiretelen elkezdett kurvara nagy tetekkel jaccani, errol viszont senkit nem ertesitettek, ami sztem a a parasztsag felsofoka)
- Gondolom a csodarobot trendfordulora var, ami nem fog jonni nyar vegeig, es a cuc ki fog utodni (ami nem tudom miert jo nekik, meg az is jobb lenne ha addig nem kereskedne, hiszen igy egy dolgot ernek el, elvesztik az ugyfeleiket, nemkicsit, nagyon)
- Mindennap megnezem a befektetesem, miert? Mert az en penzem. 1 eves tavlatban kene gondolkodni? Ilyen utemben bukik akkor 1 honapot nem bir ki.
- Mit varok a befektetestol? A weblapon igertek valamit, soksokszazalek hasznos stb. Nemvarom hogy hozzak, de legalabb annyira ne legyen balfasz a robot hogy a +500usd haszonbol elbukja az GESZET es csinal -500usd-t. 1 honap alatt(! megegyszer mondom sztem ez annak az eredmenye hogy elkezdett 10x akkora koteseket csinalni, ha nemtette volna akkor -50usd-nel jarnank es leszarna mindenki)

bb2626 2012.06.01. 13:24:12

-me: I opened my account at 20th of April, and my current equity shows -23%
If this goes on for the next month I will loose -50%
Should I disable my account now, or you have some positive news for the future?

-Perfecto FX: What you too experience now is a temporary drawdown, that is not exceptional considering the nature of forex and forex managed accounts. Due to the risk management Perfecto FX utilizes, it is not possible that the temporary drawdown would grow higher than the predetermined Stop Loss Level of the account, that is 50% in case of a Premium managed account.
Your account that is a bit older than a month shows a very short account history, please do not forget that this is a long term investment, so that you should focus on long term results, as due to the fluctuations, short term results provide false information with respect to long term results.

-me: I see...I have Premium account, and I agree with you this is a long term investment, I was just worried that next month I will reach the stop loss level (-50%)
So, can you confirm, that Perfecto FX takes into consideration the stop loss levels, and they are doing something to avoid to reach it?

-Perfecto FX: Yes, absolutely.

forex2 2012.06.01. 15:04:48

@b0c1k4: Üdv mindenkinek..
Én április közepén nyitottam számlát és úgy gondolom másokat is érdekel, amit tapasztaltam: április végéig úgy-ahogy működött a dolog, ha döcögősen is, de azért pozitív volt az egyenleg. Május elejétől fordult a helyzet. Végignéztem a kötéslistájukat és úgy látom a stratégiájuk nagyrészt az USD és a JPY hosszú távú gyengülésére épül. Jelenleg az irány ennek az ellenkezője, tehát a stratégia - amely minden bizonnyal egy szigorúan mechanikus stratégia - mindaddig veszíteni fog, amíg ez az állapot fennál. Mindezt szóvá is tettem az ügyfélszolgálatnak, de egy meglehetősen elutasító és lekezelő levelet kaptam vissza, amelynek a lényege az volt, hogy az ő szuper és nagy gyakorlattal rendelkező kereskedőik tudják mit csinálnak (én meg nem tudom mit beszélek). Én magam is elég régóta foglalkozom kereskedéssel, így tudom, hogy bármit mondanak, az sajnos nem sokat jelent a jövőre (meg a számlára) vonatkozóan. Az 50% limitet a jelenlegi helyzetben én túl soknak ítéltem meg, így levettem 10%-ra, azért, mert értelmetlen úgy kockázatot vállalni, hogy alig van esély a nyerésre és ez az állapot még akár hónapokig eltarthat. Másnap fel is hívott az ügyfélszolgálat, hogy ha nem állítom vissza, akkor ők deaktiválják a számlám. Ekkor elmondtam neki, amit szerettem volna:
- miből gondolják, hogy a piac majd az ő kívánságuk szerint megfordul, mielőtt a veszteség elérné az 50% stop limitet?
Válasz: még sosem volt ekkora visszaesés
(vagyis ez azt jelenti,számukra, hogy nem is lesz - erről csak a Barings Bank sztárbrókere jut eszembe, amelyik csődbe vitte a saját bankját a 90-es évek közepén, mivel ő is azt hitte, hogy a piac majd megfordul és visszanyeri, amit addig elveszített)
- miért kereskednek az erős piaci trenddel szemben, mikor a nyerés esélye jelenleg max 20-25%?
Válasz: nézzem meg a múltbeli eredményeiket, mindíg nyereségesek voltak, a kereskedőik egyébként is folyamatosan módosítják amit kell (kár hogy nem látom)
Amit én látok:
több komoly kereskedői hibát is elkövetnek, amelyeket az ő általuk hangsúlyozott nagy gyakorlattal már nem szabadna.
Ezek a következők:
-vakon bíznak a stratégiájukban, holott látják, hogy ez jelenleg nem működik
- az erős trend ellen kereskednek, amikor csekély a nyerés esélye
- a napközbeni profitot hagyják elúszni, a nap végi veszteséget meg lenyeletik velünk - mindezt azért, mert reménykednek, hogy megfordul a piac
- a napi veszteségeket egyre nagyobb pozíciók nyitásával próbálják kompenzálni, aminek csak még nagyobb veszteség az eredménye - így gyorsan ledarálható a számla
Mivel én nem reménykedtem a gyors piaci fordulatban, így hagytam 10%-on a stop limitet. Mire letettem a telefont, már ki is ütötte a stopot a piac. Azóta inaktív a számlám (múlt hét közepe).
Ez a stratégia legközelebb akkor fog profitot hozni (hacsak közben a kereskedők nem változtatnak rajta), ha az USD és a JPY trendszerűen gyengülni fog. Addig viszont bőven elérheti a veszteség a kereskedők által még sosem tapasztalt 50% stop limitet.

samatt 2012.06.01. 15:04:55

Mi alapján hozza meg a kereskedéssel kapcsolatos döntéseit a Perfecto FX?
A Perfecto FX egyedileg fejlesztett, részben automatizált kereskedési rendszert alkalmaz. A pozíciók nyitása, zárása, módosítása automatikusan történik. A kereskedésben irányadó módszer viszont manuálisan kerül meghatározása, ez nélkülözhetetlen ahhoz, hogy igazodni lehessen a folyamatosan változó piaci körülményekhez. Emiatt nem lehet elkülöníteni automata és manuális kereskedést. A Perfecto FX nem használ semmilyen klasszikus értelemben vett, interneten is megvásárolható "csodarobotot". A kereskedést vezető csapat jelenléte nélkülözhetetlen. A teljes kereskedés, így minden pozíció nyitása, zárása, módosítása a hét 5 napján,napi 24 órában teljes felügyelet alatt áll. Szükség esetén bármilyen beavatkozás lehetséges.
Na ezt hiányolom én 3 hete

Deeeee 2012.06.01. 16:38:55

ma is egy laza -5%. Szeretem égetni a pénzem...

shortosgyula · http://valodiforex.wordpress.com/ 2012.06.01. 16:46:42

@samatt:
"A kereskedést vezető csapat"

:D

Amennyiben eurusd-t valóban longolják és a fordulóvárásra alapozva kitartottak az 1.26-os alj eleste után akkor nincs mentség, ki kell mondani: nem hozzáértők, pancserek kereskednek a pénzetekkel.
www.youtube.com/watch?v=YnaWtF_xHGA

Zolee71 2012.06.01. 19:07:03

De örülök, hogy leállítottam a kereskedést -6,8%-nál...

"forex2" tökéletesen megfogalmazta a probléma lényegét. A napközbeni 5-6%-os plusszokat rendre hagyják elúszni és estére meg megetetik a majdnem ennyi mínuszt.

kz_4 2012.06.01. 20:18:51

Nos 1 hónap alatt sikerült 7400 CHF-ről 6000 CHF-re visszaesnem.
(7000CHF volt az induló tőkém)
Ma délután deaktivaltam. :-(

Megvarnam, amig normalizalodik a helyzet,
es ha megint hasonlo szisztemaval jatszanak, mint 2-3 hónapja, akkor visszaengedem aktivba.
Talán ledolgozzák a májust 5-6 hónap alatt...meglátjuk.

Viszont kérhetek olyat, hogy ne csak hetente legyen mutatva a "hozam", hanem min 2-szer egy héten?
Nem szeretném lekésni a nagy fodulót, max 1-2 nappal. :-)

Költői kérdés egy laikustól:
Lehetséges olyan, hogy ez az egész egy nagy átverés, és a számlánk másik oldalán beépitett emberek nyerik el a pénzünket?
Úgy értem minden tranzakcióhoz tartozik egy ellenszámla is, aki jól jár velünk.
De hogyan történik a valóságban egy új pozició nyitás? Mindig minden pillanatban lehet bármire short-olni/long-olni? Mi garantálja, hogy mindig van valaki a másik oldalon, aki hajlandó ekkora tőkére ellentétesen nyitni?
Nem áll szándékomban senkit gyanusitgatni, csupán kérdezem, hogy okosodjak.

forex2 2012.06.01. 21:51:12

@kz_4: A kérdés teljesen jogos és logikus. A válasz ebben az esetben szerencsére az, hogy ez nem átverés. A korai időszakban, amikor a devizapiacra a nagy bankok már kezdték beengedni a kisbefektetőket is (kizárólag azért, mert rájöttek, hogy ez egy kiváló üzlet számukra), a bankok rendszerei és a kisbefektetők között a forgalmat lebonyolító brókerek némelyike valóban megpróbált tisztességtelen eszközökkel több profithoz jutni. Szerencsére az ilyen brókereknek hamar híre megy, így túl sok jövőjük nem volt a szakmában, gyorsan eltűntek és ma is eltűnnek, ha megpróbálkoznak valamivel. A Dukascopy egy régi és a legjobbak között lévő bróker, így tőlük nem kell tartani. Ráadásul az ő rendszerük úgynevezett "no dealing desk" rendszer, ami azt jelenti, hogy a megnyitott pozíciók párosítása automatikusan történik. Tehát ha nyitok egy long pozíciót valamilyen méretben, akkor a bróker rendszere emberi felügyelet nélkül megkeresi azt az eladót, aki épp abban a pillanatban a számomra szükséges méretben el akar adni és a megtalált eladó és köztem létrehozza a tranzakciót. Ha épp nincs senki, aki nekem eladna, akkor a bróker rendszere a vételi ajánlatom berakja egy nagyobb vételi ajánlati csomagba és azt kiteszi a globális bankközi rendszerbe. Ott akkora forgalom van folyamatosan, hogy nem okoz gondot azonnal megtalálni azt az eladót, akitől meg tudom venni amit szeretnék. A bankoknak és a brókereknek egyébként kötelességük a megfelelő likviditás biztosítása - működési engedélyt akkor kapnak, ha pénzügyileg erre képesek, tehát elegendő tőkével rendelkeznek. Így ha véletlenül mégsem akadna senki aki nekem eladna egy adott pillanatban, akkor a brókeremnek kell a saját pénzéből a saját kockázatára fedezni az én ajánlatomat, tehát eladni nekem azt, amit én meg akarok venni, akár tetszik neki, akár nem.

hitetlenül 2012.06.02. 18:40:24

@kz_4: Előző beirásomban javasoltam,hogy a "DEAKTIVÁLTAK" érdekében az aktivak közül valaki,-esetleg szisztematikusan időnként cserélve- a nap végén,vagy a következő nap elején közölje az aznapi eredményt százalékban egy beirással,hogy a "DERIVÁLTAK" láthassák,hogy hol tart a Perfecto,mert a "DERIVÁLTAK" számlája nem változik és nem tudják követni a változásokat.
Előre is köszönet a segitő önkénteseknek.
Ilymódon mindenkinek kisebb esetleges veszteséget okoz a" DEAKTIVÁLÁS"
Levélben kérek tájékoztatást a Perfecto-tól,hogy az ujra aktiválás után nem vonnak e le 50% jutalékot mindaddig, amig a számla el nem éri a legutóbbi maximális értéket???!!!
Ez azt jelentené,hogy dupla "sebességgel" növekedne vissza a számlaérték az előző zuhanás óta.
A válaszról beszámolok!

hitetlenül 2012.06.02. 18:44:42

@hitetlenül: Elnézést: Természetesen nem"DERIVÁLTAK",hanem "DEAKTIVÁLTAK"
Noha lehet,hogy a pénzünket lassan deriválják!

minuszöt · http://kezeltszamla.blog.hu 2012.06.04. 07:28:04

@kz_4: @hitetlenül:
A válasz nagyon jó! Annyit fűznék hozzá, hogy a brókercégnek nem kötelessége biztosítania a likviditást a bankoknál pedig egészen mást jelent. Ez a piac tisztán a keresleten és kínálaton működik, azon az áron lehet csak eladni, ahol venni akarnak és fordítva. Gyakorlatilag ettől mozog az árfolyam. Amikor kiadnak egy megbízást vételre X árfolyamon, az nem azt jelzi, ahol létre fog jönni a tranzakció, hanem azt, ahol utoljára jött létre tranzakció. A megbízás kiadása után ott fog teljesülni, ahol lehet párosítani a vételi és eladási oldalt. A tervezett és a valósan teljesülő ár között, hogy ne lehessen túl magas különbség úgynevezett "slippage"-t használnak, amivel meg lehet határozni, hogy az indítási árhoz képest mennyi a maximum eltérés, amivel engedélyezik a pozíció felvételét. A brutális méretű likvidtás pedig biztosítja azt, hogy mindig minimális eltérési szinten belül lehet indítani a kereskedést.

minuszöt · http://kezeltszamla.blog.hu 2012.06.04. 07:36:22

@kz_4:
Lehet kérni, majd az utolsó heti eredményeken belül beírom.
süti beállítások módosítása