Fokozott várakozás jellemezte az elmúlt napokban a piacokat, amelynek ma véget vethet az Európai Központi Bank kamatdöntése. A májusi EKB kamatdöntő utáni sajtótájékoztatón Draghi jelentette be, hogy a következő, azaz a mai döntésen akár már konkrét lépéséket tesznek a túl erős euró árfolyama, illetve a tartósan alacsony infláció miatt, amivel gyakorlatilag verbális intervenciót hajtott végre. A szavaira az EUR/USD árfolyama több száz pontos szakadással árazta be a várható lépéseket. Azóta az is kiszivárgott, hogy egy többlépcsős átfogó lazítási programot jelenthetnek be, de több forgatókönyv is elképzelhető.

eurusd-w1.JPGEUR/USD W1

 Az éppen kitörni készülő EUR/USD az 1.40-es szintről szakadt vissza, egészen az eső trendvonaláig, amely egyelőre még tartja a jegyzést. Az emelkedő másodlagos trendnek már alázárt az árfolyam, de a hosszú távú EMA-k még komoly támaszt jelentenek, ma azonban nem a technikáé lesz a főszerep, mivel a kamatdöntésen és az azt követő sajtótájékoztatón sok minden megtörténhet, főleg hogy a piac már előre is árazta a lépéseket. Ha a várakozásoknak megfelelően vágnak a kamaton, nagy átrendeződés lehet, ugyanis ekkor negatív tartományba kerülhet a betéti kamatláb, tehát a bankoknak kéne fizetni azért, hogy az EKB-nál parkoltassák a pénzt, ahelyett, hogy kamatot kapnának érte.

A bejegyzés trackback címe:

https://kezeltszamla.blog.hu/api/trackback/id/tr716280721

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása