Hogyan csináljunk 10 év alatt 1.200.000Ft-ból 642.663.120Ft-ot (igen, 642Milliót!)? 

Elsőre az jutna eszembe, hogy isteni segítséget kellene mindenképp igénybe venni hozzá, de ahogy pásztázom végig Apollo hatalmi köreit, valahogy egyik se passzol a képbe (max a vadászat isteneként tudnám piphunterként elképzelni). 

Ha isteni beavatkozásra nem lehet számítani, marad az emberi vagy.... robot....

és itt hirtelen értelmet nyer minden: "Az Apollo program emberek részvételével végrehajtott űrprogram" Csodás. Egy lehetőség, amivel földöntúli gazdagságra lehet szert tenni.  

Olyan jól hangzik, hogy ezzel már tényleg érdemes foglalkozni. A témát már sokan elemzés alá vették, de talán nem késtem el a hozzászólással. Az utóbbi hetekben, hónapokban felütötte a fejét az Apollo láz, ennek köszönhetően találkoztam én is a céggel. Több kedves, segítőkész blog olvasó jelezte felém, hogy érdemes lenne megvizsgálni és ahogy kutatom a webet nem is lehet elmenni szó nélkül mellette. A közelmúlt agresszív gerilla kampányának köszönhetően szinte mindenki hallhatott róla, aki aktívan érdeklődik a kezelt számlás befektetések iránt. Külföldön egy bizonyos Ken Wayne Garner népszerűsíti. Itthon pedig Horváth Zoltán a Magyar nyelvű helytartója. A cég weboldala: www.apollomoneymaker.com Magyar nyelvű változat: http://apollomoneymaker.webs.com/ 


 

A weboldal első benyomásra nagyon kellemes hatást kelt. A cégről szóló leírás szerint már régóta foglalkoznak mindenféle pénzügyi szoftverek fejlesztésével, "ügyfeleik a világ legnagyobb bankjai, alapkezelői, biztosítói" Ebből annyit tudtam csak ellenőrizni, hogy az Apollo programot üzemeltető BSI (nem a NASA)  forgalmaz egy könyvelő szoftvert. http://findaccountingsoftware.com/directory/business-software-international/

A cég egy hosszú ideje fejlesztetett, tesztelt és használt programot kínál bérbeadásra szolgáltatásaként, kezelt számlán keresztül. Nem vagyok jogász, de érzek egy cseppnyi összeférhetetlenséget az előző mondatban. Ugyanis amikor szerződést köt valaki a Tadawullal, a kereskedés jogát átruházza a számlát kezelő cégre, megbízza azzal, hogy kereskedjen a pénzével. A szerződésben pedig nem az szerepel, hogy a csak kölcsönvesz egy robotot. Jogilag szerintem csak az üzemeltető részéről számíthat ez, hogy ne minősülhessen számlakezelésnek. De ha egyszer ott van a szerződésben, akkor mégis az... Befektetőként viszont ez lehet teljesen lényegtelen.

Sherlocki gyanúm azt sejteti, hogy van némi Magyar vonatkozása is a cégnek. Erre abból következtetek, hogy regisztráció után a letölthető Tadawulos POA szerződésben a hungary@tadawulfx.com -os email cím van feltüntetve. Úgy néz ki, hogy Magyarország jövőbeni húzóágazata a gyógyvizek és a dentál turizmus mellett a kezelt számla lehet.

Kiderül még, hogy az értékesítési modell MLM. A prezentáció nagy része is ennek bemutatására épül. Több dia szól a tovább ajánlásról mint a termékről.

A prezentációt megemlítve pedig visszakanyarodunk a kiindulási kérdésre. Ugyanis itt és a Magyar weboldalon is megtalálható az a számítás, ahol levezetésre kerül hogyan jut el közel 1 milliós vagyonunk, 500*os növekedéssel 642 millióra! Az egész prezentációnak, élen az előbb említett számításnak van egy olyan szélsőségesen parasztvakító hatása, ami indulásként sötét árnyékot vet a tényszerű elemzésre.

Lássuk az elemzést:

Minimális indulási tőke 5.000USD

Mennyire biztonságos a pénzintézet ahol tárolják a pénzt?

-bank vagy brókercég? Brókercég, Tadawul FX.  Ciprusi székhelyű és arab tulajdonú.

-melyik országban van bejegyezve? Ciprus

-milyen hatóság ellenőrzi a működését? rendelkezik engedéllyel?  Rendelkezik engedéllyel a Cysec és az FSA ellenőrzése alatt áll.

-ki a letétkezelő bank? megbízható? Unicredit bank és még egy ciprusi. 

-mennyi ideje működik a cég? 2006ban alapították, 2008ban költözött Ciprusra.

-rendelkezik telefonos és online ügyfélszolgálattal? Igen, van Magyarországon is ügyféltájékoztatásó képviselete.

-Milyen típusú bróker market maker/STP/ECN? STP 

 

 

 

Mennyire biztonságos a menedzser, aki kezeli a pénzt?

Hol van bejegyezve a cég? Dominika

-rendelkezik engedéllyel? Erről semmilyen információ nincsen, se egy engedély szám se valamilyen bejegyzett hivatal. A cég honlapján úgy állítják be, hogy csak kölcsönzik a robotot DE a szerződésben az ő nevük szerepel a meghatalmazott kereskedőnél, tehát ők végzik a kereskedést. Ez pedig valamilyen formában minden fejlett országban engedélyhez kötött. Ezt azért tartom problémásnak mert ha bármilyen oknál fogva bukta van és nem megfelelő ponton leáll a kereskedés, meglepődnek a befektetők. 

-fent vannak a weboldalán az elérhetőségei? Igen, Egy dominikai cím.

-telefon, skype? email

-mióta működik? A weboldalon 2011 van feltüntetve. Az eredményeknél 2007

-egyéb felhasználói vélemények, netes bejegyzések? Rengeteg van. Magyar nyelven pedig kifejezetten sok és tartalmas. 

Néhány közülük: http://www.stocklandyard.hu/forum/topic/1593 

http://www.stocklandyard.hu/forum/topic/1553

 http://forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=400&na_step=100&t=9045503&na_order=

19856 hozzászólástól

http://forum.tozsde.hu/devizatozsde/533-apollo-money-maker-amm-expert-advisor.html

 http://forum.tozsde.hu/tozsdei-kepzesek/177-forexegyetem-89.html

4436 hozzászólástól található

http://forums.babypips.com/expert-advisors-automated-trading/42465-apollo-money-maker-amm-expert-advisor.html

 

Van-e tőkevédelem? ha igen mekkora?

-Van tőkevédelem? Igen, 80%

-Ki biztosítsa? Ez egy nagyon érdekes kérdés, ugyanis a tőkevédelem léte csupán 1 helyen szerepel. A felhasználókkal kötött szerződésben (T&C) sincs megemlítve. Ezen kívül a weboldalt alaposabban átolvasva kiderül még egy fontos dolog: "Az AMM 80 %-os tőkevédelemre van állítva, tehát, ha a drawdown elérné a tőke 20 %-át, a szoftver azonnal zárja a kötéseket! Ezután új kötésekkel visszahozza a veszteséget egy rövid időn belül. Ez azt is jelenti, hogy ön a tőkéjét nem tudja elveszíteni!" Ez azt jelenti, hogy ha eléri a 20%-os veszteséglimitet, lezárja a kötéseket, majd azonnal nekifog tovább kereskedni, hogy megpróbálja kompenzálni a korábban elszenvedett veszteséget. Arról nincs szó, hogy mi történik akkor ha újból 20%-ot veszít, vagy többet. A helyzetet tetézi az is, hogy a számla volt már közel -30%-os kilengésben is. Ezt a publikált eredmények igazolják.  img10.imageshack.us/img10/2201/ammdrawdown.jpg

Az ellentmondás feloldásával kapcsolatban Kelvin intézte kérdését melyet angol nyelven itt lehet megtalálni: http://www.stocklandyard.hu/forum/topic/1593/1/#post471003

-Bank/brókercég vagy egyéb megfoghatatlan? Az előbb leírtakból az következik, hogy szerződésben semmilyen formában nem vállalnak tőkevédelmet. Amit tőkevédelemként említenek az pedig valójában nem is meríti ki a tőkevédelem fogalmát. Hiszen ha a veszteség után esélyt enged arra, hogy újból veszítsen, akkor nem védi a tőkét.

 

Milyen adatvédelmi intézkedések vannak?

-melyik országban van a bank/brókercég? Ciprus

-van elérhető adatvédelmi nyilatkozat? Nincs, semmilyen. Pedig regisztrálni kell az AMM oldalán is.

-milyen adatvédelmi intézkedések vannak? Passz, senki nem tudja. 

-van titkosítás az oldalon? Igen, 128 bites SSL.

 

Mekkora hozamra lehet számítani?

-mekkora a múlt béli hozam? Az eredmények egy részről az AMM weboldalán vannak feltüntetve. Itt nincs összesítve, de évente 96,6-150,4% között mozog a bruttó eredmény. Az eredmények egyik fele a weboldalon a másik pedig az mt4i.com-on jelenik meg. Utóbbi október legelejétől érhető el. Fontos kiemelni, hogy a hitelesített számla csak egy bemutató számla, nem felel meg egy befektetői számlának, így nem pontosan azt tükrözi amennyit elérhettek a befektetők.

 https://www.apollomoneymaker.com/apollo-money-maker.aspx

http://www.mt4i.com/users/apollo-money-maker/stats

-arányban van-e a kockázattal? (emlékeztetőül ha nincs bank vagy brókercég által garantál tőkevédelem, akkor egyáltalán nincs semmilyen tőkevédelem) Egy részről a kockázat a kockázat a teljes tőke, tehát 100%. Másik részről pedig egy olyan számla van publikálva aminek az eredménye ami nem hivatalosan kezelt számla. Ezekből az adatokból nem lehet érdemben eldönteni. Inkább nem.

-hiteles az ismert eredmény? A weboldalon feltüntettetett eredményeket nem lehet ellenőrizni, a publikált számlatörténet pedig nem egy befektetői számla. A lehető legrosszabb kombináció. 

-mekkora költségek terhelik az eredményeket? 35%-os sikerdíj, melyet a lezárt eredmények alapján számítanak fel. Tehát nem feltétlenül a számla valós értéke képezi a számítás alapját. Miközben van egy jelentősebb függőben lévő veszteség, lehetősége van a cégnek jutalékhoz jutnia ha a lezárt kereskedések új profitot hoztak létre a korábban elért legmagasabb eredményhez képest. A Tadawulnál van lehetőség a forgalmat tovább terhelni.

 

Milyen költségek merülhetnek fel?

 

-Van belépési díj? ha igen, mennyi? Nincs

-Van kilépési díj? ha igen, mennyi?Nincs

-Van számlavezetési, éves vagy havi díj? ha igen, mennyi? Nincs

-Van forgalom után járó díj? (ne legyen) ha igen, mennyi? Nem lehet tudni egyértelműen, de a Tadawul ad rá lehetőséget, hogy felszámítsanak. 

-Van bármilyen egyéb bújtatott költség? ha igen, mennyi? Nincs

-Mekkora a sikerdíj? 35%

-Várhatóan mennyi haszon marad utána? A weboldalon publikált eredményekből kiindulva 75-100% között/év

-a befektetés inaktiválása után mennyi idő múlva záródnak le a kereskedések? azonnal

-láthatóak a függőben lévő kereskedések? Igen, minden.

-van kilépési költség? Nincs

 

Néhány szó a kereskedésről: Martingale módszert használnak. Egyetlen devizában zajlik kereskedés, GBPUSD-ben, egy 25.000-es számlán a legmagasabban használt összesített kötésegység 8 lot volt!

 

Összefoglalás: 

 Első ránézésre nagyon rossz benyomást keltett bennem a cég a parasztvakító és primitív marketing elemekkel. A nagyon agresszív gerilla kampány  már bőven taszító hatást vált ki. Közelebbről, tényszerűen megvizsgálva viszont kiderül, hogy a befektetés alapjai többnyire rendben vannak. Jó brókercég, átlagon aluli sikerdíj, nincsenek egyéb költségek, hitelesített eredmények, látható a kereskedés. Az indulási tőke sem nagyon magas, bár a több szolgáltatónál több, ezért van aki számára így már kiesik a lehetőségek közül. Tovább mélyülve viszont újból jön a fekete leves: a publikált számlatörténet nem ugyanolyan kezelt számla mint amilyen a MAM alatt van. Tőkevédelem gyakorlatilag nincs és amire azt mondják, hogy van azt is már átlépték a múltban (Apollo 1 katasztrófa). Az egész tőkevédelem kérdése borzasztóan zavaros. Rosszabb mint ha azt mondanák, hogy nincs egyáltalán. Adatvédelem nincs. Kockázatot jelent még, hogy kizárólag egy devizában kereskednek, így ha ott baj van, az veszélyezteti a teljes tőkét. Ha az eredmények tudják tartani a múlt béli statisztikákat, nagy odafigyelés mellett elképzelhető, hogy van olyan akinek kockázatvállaló képessége arányba találja majd a hozamokkal. Részemről túlzottan kockázatos a tőkevédelem zavaros hiánya és a veszélyes kereskedés miatt.

Ezúton szeretném megköszönni net91 és GaalB leveleit. Segítségükkel létrejöhetett az első közösségi blogbejegyzés. Szívesen veszek a jövőben is, más kezelt számlás szolgáltatókkal kapcsolatos figyelem felhívást.

A bejegyzés trackback címe:

https://kezeltszamla.blog.hu/api/trackback/id/tr523972929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vombat1985 2012.01.30. 11:40:06

Elolvasva a blogot és a belinkelt fórumbejegyzéseket egyáltalán nem alakult ki jó benyomásom a cégről. Hasonló számomra a quantum xxl hez, amely mint az apollo 13 leadta a vészjeleit. Ennek ellenére sokan fektethetnek be ide, hiszen a hozamok tényleg csillagászatiak. A befektetői réteg hazánkban még nagyon képlékeny és eltérő tudással rendelkeznek. A felületesen informálódott személyeket ezek a cégek könnyen megtéveszthetik, így komoly pénzeket tudnak bevonzani. Komoly paradigmaváltásra lenne szükség és akkor nem lenne ezeknek a cégeknek létjogosultsága!

lekezelt1 2012.01.31. 20:13:32

Hát nem túl kecsegtető a cég ajánlata, könnyen ennek is rossz vége lehet. Apropó apollo :galeria.index.hu/tudomany/2012/01/27/45_evvel_ezelott_tortent_az_apollo1_tragediaja/

reméljük ilyen nem fog történni az ügyfelekkel..

ND1979 2012.02.01. 15:37:50

Csak egy kérdés:
Neked van számlád az Apollo Money Makerrel vagy nincsen? Mert az elemzésed alapján úgy tűnik, hogy nincsen. Nekem van már egy ideje és nagyon meg vagyok vele elégedve.

Chaplin70 2012.02.02. 03:23:55

@ND1979:
Nem kell számlával rendelkeznie valakinek ahhoz, hogy tényeken alapulva, véleményt alkothasson egy befektetésről. Szerencsére:)
Az egyértelmű, hogy neked van számlád náluk mert a hozzászólásaidban végig ezt nyomod és biztos rosszul esik ha más szemszögből is megvilágítják. Biztos lehet nyerni, de az is igaz, hogy a kockázat nagyobb mint más helyeken.

.szali 2012.02.12. 20:14:40

"Martingale módszert használnak"

Ez az egy érv elég ahhoz, hogy az ember örökre elfelejtse az Apollo Money Makert.

Tommy FX · http://forexkereskedo.blog.hu 2012.05.01. 19:18:06

Tetszik a szorzás a befektetés - hozam azért nem hiszem, hogy ilyen szép lesz :) De azért drukkolok
süti beállítások módosítása