college-savings.jpgTudomásomra jutott egy új infó a Dukascopy Bankkal kapcsolatban, miszerint megjelent egy új szolgáltatásuk. Az elmúlt hetekben nyílt lehetőség náluk "saving account"-ot nyitni, ami a sima lakossági vagy megtakarítási számlának felel meg. Ez tulajdonképpen megfelel a klasszikus értelemben vett "svájci bankszámlának". A kezelt számlánál használatos kereskedési számlától abban tér el, hogy lehet vele bárhova utalni, nem csak a saját nevünkön vezetett másik számlára. Így teljes értékű számlaként használható. Most, hogy sokaknak megingott a bizalma a Magyar bankrendszerben jó alternatívaként szolgálhat.Hátrányaként említhető, hogy 50.000USD kezdetben elhelyezett minimális összeggel indítható, de ezt akár azonnal le is lehet venni. Nincs korlátozás arra nézve, hogy mennyi a minimális rajta tartható összeg. Ezen kívül évente 250CHF-es fenntartási költsége van. Az utóbbi két tulajdonsága viszonylagosan mondható hátránynak. Ha összehasonlítjuk más ugyanilyen tulajdonságokkal bíró svájci bankszámlával sok esetben 100.000EUR összeget kell elhelyezni és az éves díjak is ennél magasabbak szoktak lenni. Nagy előnye még más svájci bankszámlával szembe, hogy nem kell kiutazni hozzá vagy nem kell felkérni egy ezzel foglalkozó mondjuk offshoreos céget, hogy csinálják meg. Mind a két eset több száz EUR-ba kerülne. Helyette otthonról megnyitható mint a managed vagy a trading számla. A szolgáltatások bővülnek még bankkártyával és természetesen e-bankkal. 

Bővebb infó: http://www.dukascopy.com/swiss/english/saving-accounts/general/

A bejegyzés trackback címe:

https://kezeltszamla.blog.hu/api/trackback/id/tr943471401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rtibo 2011.12.19. 14:21:24

Hi. Olyat is lehet, hogy a Dukas-os kezelt számlánkról teszünk vagy utalunk át erre a másik számlára, vagy akár fordítva? Mert az adózási szempontból sokat segítene ( nem kellene haza utalni = adózni sem muszáj )

minuszöt · http://kezeltszamla.blog.hu 2011.12.19. 14:57:43

@rtibo:
Hello! Igen, lehet a kezelt számla és "saving account" között áthelyezni pénzt. Ha jól tudom ez ingyenes és azonnal átrakják. Az biztos, hogy ez nagy előnyt tud jelenteni...
süti beállítások módosítása