Cél a hozam! Mi más lenne? Minden tulajdonság, amit figyelembe veszünk, minden idő amit arra szánunk, hogy felkutassunk egy befektetést és legvégül minden döntésnek az a célja, hogy gyarapodjon vagyonunk. Miután végig néztük, hogy a biztonsági szempontokból megfelelő-e, vagyis meggyőződtünk arról, hogy nem veszíthetjük el mindenünket, arról kell meggyőződnünk, hogy eredményes lesz-e. Fontos kiemelni, hogy ez egy olyan típusú invesztíció ahol nincs garantált hozam. Itt csak valószínűsíthető megtérüléssel lehet számolni. Ha ez megfelel az elvárásainknak és kellő arányban áll a kockázattal, akkor érdemes belevágni.

money-bag.jpg

Mekkora hozamra lehet számítani?

A devizapiac adottságaiból kiindulva jóval magasabbra lehet tenni a mércét mit bármely más befektetésnél. Egy befektetési alapnál, ingatlannál vagy lekötött betétnél az elvárt hozam jó esetben két számjegyű és abból is a lehető legkevesebb. Ha már 15%ot elértünk lehet pezsgőt bontani. A cél itt inkább csak a pénz értékének a megőrzése és egy kicsivel az infláció feletti hozam. Ezzel szemben a forexen nem vannak olyan kereskedők, akik 50-100%os éves hozamot tudnak tartósan produkálni. Ha tudjuk, hogy vannak ilyenek, miért is ne legyenek ilyen magason az elvárásaink?:) A kezelt számlánál figyelembe kell még venni azt, hogy a menedzsernek is jár jutalék (ő is pénzből él) . Nálam az elvárt hozam évi nettó 40%tól indul.

Hitelesség

Mondani bárki bármit mondhat arról, hogy mennyire eredményes. Ahhoz, hogy hihető legyen szükség van valamilyen formában bizonyítékra. Ez lehet publikált számlatörténet, valamelyik független auditáló oldalon közzé tett eredmény (myfxbook, fxstat) vagy személyes ajánlás esetén az ajánló számlája és megosztott jó tapasztalatai. A kezelt számlás piac még csak most éli csecsemőkorát és sokan csak személyes ajánlás alapján szavaznak bizalmat, ezért az említettekből valószínű az utolsó a legelfogadottabb. 

Költség

Az eredményeket terhelő bármiféle plusz költség csökkenti a hozam méretét, ezért mindig számításba kell venni. Erről részletesebben a következő bejegyzésben írok.

 

Mire kell figyelni a hozamnál?

-mekkora a múlt béli hozam?

-arányban van-e a kockázattal? (emlékeztetőül ha nincs bank vagy brókercég által garantál tőkevédelem, akkor egyáltalán nincs semmilyen tőkevédelem)

-hiteles az ismert eredmény?

-mekkora költségek terhelik az eredményeket?

A bejegyzés trackback címe:

https://kezeltszamla.blog.hu/api/trackback/id/tr223337693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása