57 partner bróker cég, 70.000 devizakereskedő, mintegy 470 milliárd dollárnyi,folyamatos tranzakciós volumen. A számok meggyőzőek, ennyi lenne a ZuluTrade?

 

Amikor először hallottam a ZuluTrade szolgáltatásairól, azt gondoltam: „Ez biztos valamivicc.”. Eszembe jutott Shaka Zulu, aki brutalitásáról és katonai zsenialitásáról volt híresa XIX. században. Ezért a kezdetekből ambivalens érzéseim voltak a ZuluTrade-del kapcsolatban. Egyszerűen nem tudtam komolyan venni egy ilyen szolgáltatót.

zulu shaka.jpg

A szolgáltató klasszikus oldala tovább erősítette bennem ezt a kettősséget, míg első látásra nagyon informatívnak tűnik az oldal, teljesen érthetetlen számomra, hogy a főoldalon a legrosszabb és nem csak a legjobb szolgáltatók vannak kiemelve, ami megkönnyítené a jók megtalálását az ügyfeleknek. Jobban elmélyülve kiderül, hogy a kontra másolás miatt van így..

Az új oldal kapcsán érezhető a fejlődés, és a jobb marketing érzék. Orvosolták az oldallal korábban fennálló legnagyobb aggályomat is: már a legjobb szolgáltatók vannak kiemelve.

Az oldal 28 nyelven érhető el, de ezek nyelvhelyessége megkérdőjelezhető.

Néhány alapinformáció a szolgáltatásról:

- díj: nincs, a brókercégektől történő spread visszaosztásból tartja fenn magát, és fizeti a tradereket,

- 70.000 kereskedőt lehet követni;

- partner bróker.

Hogyan működik?

Ügyfélként lehetőség van felfoghatatlanul sok szolgáltató közül választani, akiknek a kereskedései az ügyfél által előre megadott preferenciák alapján megnyílnak a számláján. Egyik oldalon felveszik a kereskedők jeleit, középen az ügyfél beállítja, hogy a szóban forgó jeleket milyen money management mentén és melyik jeladóktól kívánja fogadni. A másik oldalon pedig bekötik a számlán. 

A vevők pontokat vásárolnak, ami az alapján fog százalékká válni, hogy egy jeladóhoz mekkora kötésméretet társítanak. 100 pip jelenthet 1%-ot és 1000%-ot is, csak a kötésmérettől függ.

Szinte semmit nem kell csinálni


Egyszerűen csak megnyitja valaki a számlát, kiválaszt néhány szimpatikus jeladót, beállítja a kockázatot és indul is a kereskedés. Egysejtűknek is ajánlott, bár a profiknak bonyolultabb beállításokra is van lehetőség. Ha valaki szeretné számtalan módon személyre szabhatja a jelek fogadását, a lehetősége száma szinte végtelen. 

Ingyenes! De mit jelent az, hogy ingyenes?

Látszólag annyit, hogy nem kell fizetni semmilyen díjat érte. Ez valójában csak részben van így. Ugyan a szolgáltatásnak nincs havi, éves vagy egyéb klasszikusnak mondható díja, DE helyette van magasabb spread. Érzékeltetésként ez az jelenti, hogy ha mondjuk 3 ponttal magasabb a spread mint egy jobb bróker normál számláján, akkor lotonként 30USD-val kerül többe a ZULU-n kereskedni mint máshol. Tőke, és feltételezhetően arányosan forgalommérettől függően növekszik a díj amivel drágul a kereskedés és csökken a haszon vagy nő a veszteség. 20 forgalomnál az ingyenes már 600USD.

A ZuluTrade számlákon kínált átlagos spread EURUSD 4 pip ; GBPUSD 5 pip (ázsiai órákban és alacsony likviditás mellett magasabb)

Az igazi profit a forgalomban van


Legalábbis a szignál szolgálatóinak.  Minél többet köttetnek az ügyfelekkel, annál nagyobb profitra tesznek szert. Ezért van néhány klasszikus trükk, amit rendszeresen bevetnek.

Trükk 1. - 1 pozíció = 6 kereskedés

A szignáladó 1 pozíciót több kereskedésből csinál meg. Normál esetben eladna EURUSD-t 1 lot értékben, de ezt nem 1*, hanem például egymás után 6* teszi meg. Így az eredmény és a forgalom is 6*osára nő. A visszaesés arányaiban nem változik, de a forgalom sokkal nő és a profit is többnek látszik pontban.

Trükk 2. - Csak a lezárt kereskedés számít


Az eredmények számításánál kizárólag a lezárt kereskedéseket veszik figyelembe. Ha egy kereskedő nyitva hagyja a pozícióit és csak a nyereségeseket realizálja, az eredménye erősen pluszos lesz. Üdvözölhető az a védelmi intézkedés, mi szerint ha egy jeladó 100%-os találati aránnyal bír, kiírja, hogy veszélyt rejthet magában. Idővel kiírták a nyitott kereskedéseknek is az eredményét így most már csak azok szaladnak bele ebbe a csapdába, akik nagyon kezdők.

Trükk 3. - Csúszás nélkül könnyebb nyerni


A publikált eredmények csúszás nélkül vannak megjelenítve, mondván a spread brókercégenként változik. Ezzel a csavarral sokkal többnek tűnik a profit és kisebbnek a veszteség. Egy veszteséges kereskedés így akár pozitívan is megjelenhet a kimutatásban. Ettől csalókává válik a számítás. Amíg a számlánkon csökken az eredmény, a jeladó lehet, hogy pozitívan növekszik. Ez akkor válik igazán érzékelhetővé, amikor elkezdünk másolni egy jeladót és köszönő viszonyban sincsenek a kapott eredményeink.

ZuluTrade & AAAFX (Trükk 4.)


Furcsa módon a legkisebb csúszással mindig az AAAFX brókercégnél nyílnak meg a kötések. Ennek nem túl prózai az oka: a tulajdonosa egyezik a ZuluTrade-nek és az AAAFX-nek. Mindenki döntse el, hogy ez jó vagy nem jó.

A lehetőségekről szól?

The-Female-Breast-9-Zulu-Maidens.jpg


Elméletben mindenkinek megvan a lehetősége, hogy nyerjen és mindig vannak olyanok akik nyernek. A kérdés valójában az, hogy ki lehet előre választani azt, hogy ki fog a következő hónapban nyerni  Lehet-e következetesen úgy válogatni a jeladókat, hogy azok mindig nyerjenek vagy legalább többször mint, amennyiszer vesztenek. A megszámlálhatatlan beállítási lehetőség rengetek buktatót is hordoz magában és a rejtett trükkök sem könnyítik meg a zuluzók dolgát. Választani lehet, de hosszútávon nehéz folytonosan jól dönteni.

A klasszikus oldal elérhetősége a következő: http://classic.zulutrade.com/Index.aspx

Az új oldal elérhetősége a következő: http://www.zulutrade.com/

Mielőtt döntenénk, hogy a ZuluTrade szolgáltatásait igénybe vegyük, érdemes megnézni a klasszikus oldalt is, és alaposan megvizsgálni a kereskedők értékelésének módszertanát. Ugyanakkor az egyértelműen kijelenthető, hogy a ZuluTrade tűnik jelenleg a legrugalmasabb szolgáltatást nyújtó szignálszolgáltatónak, amely jelentős
újításaival érte el, hogy globálisan a legelterjedtebbé váljon.

A megfelelő kereskedő – signal provider- megtaláláshoz segítség a következő videó:

www.youtube.com/watch?v=Nbf-7IrnyKI

 

Mivel a cikk csak nagy vonalakban tartalmaz információt a szolgáltatásokról, várok minden véleményt és tapasztalatot, jó vagy rossz irányból.

A bejegyzés trackback címe:

https://kezeltszamla.blog.hu/api/trackback/id/tr795020718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása