Az utóbbi időkben több a címhez kapcsolódó beszélgetést is folytattam és néhány meglepő hozzáállás arra késztet, hogy tisztába tegyem ezt az idáig említésre bővebben nem méltatott kérdést.

Time is money hourglass.jpg

Az első és legfontosabb szabály az, hogy kizárólag olyan pénzt szabad befektetni, aminek hiánya nincs hatással a mindennapi életvitelre!

A második az, hogy a kockázati befektetéseknél, mint amilyen a kezelt számla is, soha nem lehet tudni, hogy a következő hónapnak milyen lesz eredménye! Ezt kicsit finomabban úgy fogalmazzák meg, hogy a múlt eredményei nem jelentenek garanciát a jövőre. 

A fent említett szabályból és tényből kiindulva letisztul az, hogy a kölcsönt, hitelt, mindennapi betevőre félretett pénzt el kell felejteni! Ezen kívül a "berakok egy kis pénzt, aztán majd minden hónapban leveszem a nyereséget és abból élek, de felkopik az állam ha beüt egy minuszos hónap" hozzáállást is.

A kezelt számlánál a befektetett összeggel folyamatosan kereskednek és állandóan változásban van az eredmény (még akkor is ha ezt nem mindenhol mutatják meg). Az árfolyamok állandóan változó tempójú és mértékű mozgása kihat minden alkalmazott stratégiára. Nem lehet reális elvárás az, hogy minden hónap nyereséges legyen, ezért nem lehet ultra rövid (1-3 hónap) időtávokban gondolkozni. 

Véleményem szerint az optimális befektetési idő 1 évtől indul, de minimum 6 hónap.

Látni kell még azt is, hogy aki türelmes az sokkal jelentősebb profittal számolhat a hozamos hozam elve alapján. 2-3 év után már néhány %os havi eredmény is több tíz %os kezdeti tőkére vetített emelkedést jelent! 

Ez az időtáv szerintem a legtöbb ember számára abszolút normális. Aki befektet olyan pénzt helyez el, amit tud nélkülözni. Az egyéb elfoglaltságok miatt pedig nem fog napi szinten gölrcsölni az eredmények felett, csak a kellemes meglepetéskre koncentrál:)

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kezeltszamla.blog.hu/api/trackback/id/tr83410086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

whiteg71 (törölt) 2011.12.05. 20:36:00

Mit lehet tudni a kezelt számlával kapcsolatos adózásról? Kel-e? Ha külföldi a számlavezető bank, vajon az adott bank országa szerint, vagy a magyar adózási szabályok szerint kell-e?
Egyáltalán látja-e, tudja-e a magyar adóhatóság, hogy van-e kezelt számlám?

_timba 2011.12.06. 00:21:07

@whiteg71:
Legjobb tudomásom szerint ez ellenőrzött tőkepiaci ügyletekből származó jövedelemnek minősül, ahol szembe lehet állítani a nyereséget a veszteséggel és a keletkezett hozam után 16%-os kulccsal adózol.

Látni valószínűleg nem látják, hogy van kezelt számlád, viszont a bankodba alkalomadtán visszautalt összeget már igen.

minuszöt · http://kezeltszamla.blog.hu 2011.12.06. 01:37:39

@_timba:
A témáról írtam röviden egy új posztot..

Üdv:
minuszöt
süti beállítások módosítása