euref.JPG

Bekövetkezett az a forgatókönyv, amire nem sokan számítottak igazán, a kilépés mellett döntöttek a britek. Szoros szavazáson született a végeredmény, főként a nagyvárosok döntöttek a maradás mellett, de ez nem volt elegendő a maradáshoz. 

A tőzsdék hatalmas eséssel reagáltak a kilépés hírére, Ázsiában fel is kellett függeszteni a kereskedést. A londoni Futsee 10%-kal gyengült, illetve a font is soha nem látott gyengülésen ment keresztül. A spanyol tőzsde különösen érzékenyen reagált, 12% mínuszban tartózkodik az IBEX35 árfolyama!

 0623gbpusd.JPG

 Hazánkat sem hagyták érintetlenül az események, a BUX jelenleg 5%-os gyengülésben áll, fizetőeszközünk pedig valamivel több mint 10 forintot gyengült a dollárral és az euróval szemben is.

 A fejlemények hatására David Cameron miniszterelnök bejelentette a lemondását. A leköszönő miniszterelnök 3 hónap múlva vonul vissza, mivel nem tudja támogatni a nép döntését annak ellenére, hogy a pártja kezdte a kilépési lehetőség forszírozását.

A bejegyzés trackback címe:

https://kezeltszamla.blog.hu/api/trackback/id/tr508836568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása