A mai napon az általános várakozásoknál némileg nagyobb mértékben újabb történelmi mélypontra vágta az irányadó kamatrátát a jegybank monetáris tanácsa.

matolcsy.jpg

A korábbi 1.50%-os mélypont 15 bázisponttal mélyült, egészen az 1.35%-ös szintig. Ezzel a számmal pedig úgy néz ki muszáj lesz megbarátkoznunk egy darabig, ugyanis Matolcsy György MNB elnök is felszólalt a kamatdöntő ülést követően és nyilatkozatában a csökkentési ciklus végét adta hírül. A bejelentésre a forint árfolyama erősödésnek indult, amely azonban koránt sem biztos, hogy ez tartós lesz, ugyanis a régióban igen alacsonynak számít az 1.35%-os kamatráta, így a befektetők szívesebben fordulhatnak a környező országok devizái felé a forintunk helyett.

A bejegyzés trackback címe:

https://kezeltszamla.blog.hu/api/trackback/id/tr197644656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása