Aki kicsit is jártas a kereskedésben, annak bizonyára ismerősen cseng Birger Schäfermeier neve és története. Ha esetleg ez mégsem így lenne, akkor éppen itt az ideje megismerni, a legendás trader közelmúltbeli magyarországi látogatásának ténye pedig csak fokozza a dolog aktualitását.

 

birger_schaefermeier.jpg

 Birger Schäfermeier igazi első generációs online trader, aki 1969-ben látta meg a napvilágot Németországban. Tőzsdei szárnypróbálgatásait a többi guruhoz hasonlóan Ő is elég korán kezdte, 14 évesen kezdett ismerkedni a részvénypiac rejtelmeivel.  Komolyabb próbálkozásai egyetemista éveihez köthető, amikor elhatározta, hogy kereskedésből szeretne megélni. Ekkor csak egy bökkenő volt: tőke nélkül ez igencsak nehezen menne, annak pedig híján volt. Birger azonban zseniálisan vette ezt az akadályt is, elkezdett partikat szervezni egyetemista társainak, amelyek végül 1-2 ezer fős rendezvényekké nőttek, amelynek bevételei már elégnek bizonyultak a kereskedési számláinak feltöltéséhez. 

Még mielőtt mélyebben belemerült volna a kereskedésbe, máris szembesült a következő nagyobb problémával: túlságosan meg volt kötve a keze a lassan teljesülő telefonos megbízások miatt. A megbízásai rendre 20 perces! csúszással teljesültek, visszaigazolást pedig csak egy óra elteltével kapott. Emiatt nem volt ritka, hogy akkor kerültek be a megbízásai amikor már a csúcson járt az árfolyam, így képtelen volt megvalósítani a kigondolt stratégiáit, ezért arra a megállapításra jutott, hogy  telefonos kapcsolattal semmi értelme nincs a daytrade-nek. Ő azonban mindenképpen ebbe az irányba szeretett volna menni, így ismét falba ütközött a sztárkereskedővé válás rögös útján. Ennek a problémának kiküszöbölésére két opciót látott.  Első megoldásként egy Amerikába való kiutazás lehetősége merült fel, hogy ott keressen szponzort a kereskedéséhez, vagy pedig talál egy német brókert ahol képes megvalósítani az elképzeléseit. Az utóbbit választotta. Ekkor még az egyetem mellett kezdett el alkalmazottként dolgozni egy brókercégnél, ahol a jövőjére nézve meghatározó tapasztalatokat szerzett. Látta az ügyfelek kereskedését, figyelemmel követte, hogy hogyan kereskednek a nyertes kereskedők és hogy miért buknak a többiek. A tapasztalat szerzése mellett itt megvalósíthatta eredeti célját is,  beadhatta a saját megbízásait számítógépeken keresztül. Amikor az internet rohamosan fejlődésnek indult már nem kellett ragaszkodnia a céghez, így ekkor már a kellő tudás birtokában elhatározta, hogy otthonról fog kereskedni...

Hamarosan folytatom!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kezeltszamla.blog.hu/api/trackback/id/tr885760711

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása