Fortress.jpgMár rég volt, mikor egy befektetési lehetőséget alaposabban kiveséztem volna itt a blogon. Ennek több oka is van. Egyrészt a korábbi elemzések révén megtaláltam a számomra megfelelő befektetési lehetőséget a Perfecto FX-nél, amely cégnél már 57 hete fut a pénzem és komoly profitot realizáltam eddig. A másik ok, hogy a korábbi elemzések során megvizsgált cégek legtöbbje eltűnt a süllyesztőben, így maga a viszonyítási alap is gyorsan a homályba vész. Ezek a „vállalkozások” számos károsultat hagytak maguk után, a megkárosított tömegek tragikus méreteket öltenek napjainkra.

Sajnos ebben az évben sem változott ez a tendencia, sőt! Egyre agresszívebben és átláthatatlanabb formában támadnak a „cégek”.

Több vállalat megkeresett már kitűnő ajánlatával, de van olyan is amiről az interneten olvastam. A mostani vizsgálatom során egy olyan cégről fogok írni, amelyet pont édesapám mutatott meg nekem, mint ideális, kihagyhatatlan befektetést. A cég neve: Fortress Insurance & Investment Company

Menjünk fel a honlapukra: http://www.fortressinsurance.hu/

Egy végtelenül egyszerű weblap fogad, ahol azonnal felcsendül a Vangelis - Conquest of Paradise című klasszikusa, de partraszállás helyett felemelkedünk a fellegekbe egy vadászgéppel, máris felkeltve bennem egy leküzdhetetlen disszonanciát, amely egészen az oldal bezárásáig fokozódik…

De még nem zárom be az oldalt.

Mivel nem látok az oldalon nyelvválasztó részt, ezért felmerül bennem a kérdés, hogy magyar céggel állok-e szemben. Kis utánajárással ki is derül, hogy igen. A baj akkor kezdődik, amikor a magyar cég egy jól működő, prosperáló amerikai Fortress cég nevét veszi át. (kísértetiesen hasonlít a Quantum xxl és a Quantum fund esetére…) A weblap domainjét egy bizonyos „Szabó János” jegyezte be.

Mennyire biztonságos a pénzintézet?

Az amerikai cég a világ egyik vezető biztosítási és befektetési szerve, amely az amerikai és kanadai hadsereg nyugdíjalapját is kezeli, azonban nem összekeverendő a magyar céggel.

Az amerikai cég nincs is jelen idehaza. (jegyezzük meg, hogy kizárólag az USA-ban és Kanadában folytat tevékenységet. J )
A magyar Fortress cég Máltán van bejegyezve és székhelye a Budapest Váci út 76. Capital Square Irodaházban található és az e-cegjegyzek.hu weboldalon Fortress Befektetési és Pénzügyi KFT-ként szerepel. Annak ellenére, hogy a személyes értékesítéstől kezdve a weboldalig az amerikai céget reklámozzák, a cég csupán 500.000 Forintos jegyzett tőkével rendelkezik…

Milyen hatóság ellenőrzi a működését? Rendelkezik engedéllyel?

A cégnek a bejegyzés helyén, de még Magyarországon sincs engedélye. Tehát se a máltai Tőkepiaci Felügyelet, se a PSZÁF nem felügyeli hivatalosan a tevékenységüket.

Fenn vannak a weboldalán az elérhetőségei?

Csupán a korábban említett címet találtam az oldalon és ezt a mondatot: A vállalat az ügyfelei biztonsága érdekében kizárólag munkatársain keresztül létesít kapcsolatot. Számomra ez egyértelműen arra utal, hogy ügyfélfogadás hiányában csak üzletkötőkön keresztül tartják a kapcsolatot. Egy bejegyzés alapján a cégnek mára több mint 550 fő dolgozik. Az oldalukon fenn lévő 061-883-0324-es szám az utóbbi hetekben már nincs fenn.

Mióta működik?

Az amerikai cég 1947-ben alakult biztosító társaságként, a magyar céget 2010-ben jegyezték be Máltán, de intenzíven az elmúlt másfél évben gyűjtik a pénzt!

Felhasználói vélemények a cégről?

Kis utánajárással találtam pár embert, aki befektetett, a neten nagy számban megosztó véleménnyel írnak a cégről.

Van tőkevédelem?

A cég tőkegaranciát biztosít a határidős és daytrade ügyletekre egyaránt, amelyet többek között az aranykészletükre alapoznak. Erről semmilyen igazoló iratot nem találni az ügyfelekkel kötött szerződésben sem. Egyszóval a magyar cég betéteseinek a központi ellenőrzés hiányán felül egy biztosító, vagy könyvvizsgáló cég sem garantálja a tőkevédelmet. Erre utaló garanciát egy marketing kiadványon kívül sehol se találok.

 Milyen adatvédelmi intézkedések vannak?

A szerződésben szerepel, hogy a new yorki bíróság felügyelete alatt van a cég… Na persze, legfeljebb az amerikai, nem egy máltai/magyar.

Mekkora hozamra lehet számítani?

Különböző GARANTÁLT hozamokat mutat be a cég, eltérő lejárattal (a hozamokról és a cég „kínálatáról” nézd meg Te is a marketing anyagot: http://kiszamolo.hu/fortress.pdf

Mibe fektetik a pénzem?

a, Az egyik befektetési termék a Gyémánt Opció, amely 100%-os tőkegarancia mellett nyújt heti 1% garantált hozamot, 40 hetes időtartamra, tehát összesen 40 hét alatt 40%-os nettó hozamot!

b, Day-trade lehetőség, ahol csak a tőke garantált 100%-osan, az elért hozam nem.

c, Határidős termék, ez a leginkább ajánlott termékük. Ez szintén 100%-os tőkegarancia mellett nyújt programtól függetlenül 6-8-10%-os nettó hozamot havonta.

d, Több eltérő időpontban induló programjuk van, amik általában 1-3 hónapos lejáratúak és átlagosan 8-40%-os garantált hozamot nyújtanak!

Mennyi a minimális befektetési összeg?

A minimum befektetési összeg 500.000 HUF.

Láthatóak a függőben lévő kereskedések?

A befektetési periódus lejáratáig a háttérben lévő ügyletekről nem láthatunk semmit. Ez óriási probléma! Miért? Mert így nem lehet tudni, hogy mennyi a befektetés aktuális értéke, valamint éppen hol van a pénzem. Igazából nem tudjuk, hogy a pénzünket valóban befektették-e vagy akár csak piramisjátékot fizetnek belőle.

Hogyan fektethetek be?

Az üzletkötő (aki folyamatosan tartja a kapcsolatot és értesíti az új befektetési programokról) felkeresi a minimális összeggel rendelkező ügyfelet és megkötik a szerződést. A számlára való utaláshoz megadnak egy Raiffeisennél vezetett számlát, ami Szabó-Forrai Zsolt magánszámlája! A befektető a pénzéhez a befektetési program lejárta után 15 banki munkanap után tud hozzájutni. Ezen felül készpénzbefizetéssel is működik a befektetés elindítása, ami az egyik legsúlyosabb gazdasági visszaélésnek számít. Beszéltem olyan ügyféllel is, aki a Capital Square épületben, készpénzben vehette vissza még tavasszal a befektetési összegét, több devizában.

Összefoglalás:

Egy amerikai nagy múltú cég nevével, egy máltai engedéllyel nem rendelkező cég engedélyeire hivatkozva, egy állítólagos magyar képviseletet ellátó cég nevében, egy magánszemély pénzt gyűjt. Viccnek is rossz.

A magyar cég egy nagy múltú amerikai vállalat utánzata, amelyet Máltán jegyeztek be. Kimeríti az illegális betétgyűjtés fogalmát, amely még pilótajátékkal is párosul. Ezen felül az okirat hamisítás ténye is világos, hiszen a háttérben folyó ügyletek ismeretlenek és a garanciákat az amerikai céget biztosító szervezetek adják. Ügyfeleik a befektetés elindításakor egy magyar magánszemély számlájára utalnak. Még az amerikai céglogó leegyszerűsített formáját jelenik meg a haza „cég” weblapján. Sajnos ez a cég azon emberekre „szakosodott” akik nyugdíjasok, vagy pénzügyben járatlan emberek, akiket könnyű megtéveszteni egy amerikai anyacég látszatával.

A bejegyzés trackback címe:

https://kezeltszamla.blog.hu/api/trackback/id/tr835608373

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zárai Tamás 2013.11.30. 16:54:45

Engem is megtalált a "cég", utána néztem, írtam az amerikai cég igazgatójának, válasz lent.

Sir: That firm is NOT associated with the Fortress Investment Group in any way. We do NOT have any operations in Hungary.

Richard Staropoli

Richard Staropoli
Managing Director
Counter-Party Risk/Chief Security Officer
Fortress Investment Group
1345 Avenue of the Americas
New York, NY 10105
212-798-6068

nyugdijas64 2013.12.03. 09:59:42

Vajon mit szól ehhez az MNB (bocs, lánykori nevén PSZÁF)? Amelyik nem olyan régen is bebizonyította, hogy "ura a helyzetnek", mert kb. két hete 150 milla bírsággal sújtotta jogosulatlan tevékenység miatt azt a Quantum XXL-t, amelyik már több, mint másfél éve bebukott!

Narodnyik 2013.12.13. 20:29:02

MNB vizsgálódik, de értzhetelen akkor is, miért kellett éveknek eltelni közben, a napnál világosabb a kamu.

nyugdijas64 2013.12.13. 20:29:10

@nyugdijas64: Most sokkal fürgébbek voltak, mert már intézik :-)

Nem leszünk gyarmat ! 2014.01.07. 21:58:13

Hát a Fortress-re nem igen biznám a pénzemet, de annak mindenképp örülök, hogy támogatja a Felsőtárkányi Sportklubot, amelynek labdarúgócsapata hála a Fortess támogatásának immár a 61-szeres válogatott Détári Lajost szerződtette vezetőedzőnek , igy még a Fortress befektetőit is örömmel töltheti el, hogy végsősoron jó helyre került a pénzük :)

chipleader67 2014.01.19. 12:35:40

15 hónapja kapom a hozamokat a tőkém után. Kb. 70%-os éves nyereséget realizáltam, a kifizetések pontosan történtek. Ha ennek ellenkezőjét olvassa valaki az interneten,kérem jelezze!

Üdv.: egy elégedett befektető

chipleader67 2014.01.19. 12:35:47

Tisztelt Kommentelők!

Tudomása van bárkinek arról, hogy a Fortress valakit megkárosított egyetlen forinttal is? Olvasott bárki olyan hozzászólást az interneten, amelyben valaki arról írt, hogy átverte a Fortress? Jelentkezett olyan Fortress üzletkötő, aki nem kapta meg a jutalékát?

Nos? Valaki??? Köszönöm, végeztem!

nyugdijas64 2014.01.19. 12:36:06

@Géza Budai: Annak én is örülök, hogy van még egy csapat, ahol Döme eddig még nem volt edző :)

egy ügyfél 2014.02.16. 17:04:48

T.Olvasók!
Amennyiben az országunkat is olyan becsületes emberek vezetnék mint szabó- Forrai Zsolt, itt mindenkinek nagyon jó világa lenne!!

Egy elégedett ügyfél

egy ügyfél 2014.02.16. 17:04:51

T.Olvasók!
Amennyiben az országunkat is olyan becsületes emberek vezetnék mint szabó- Forrai Zsolt, itt mindenkinek nagyon jó világa lenne!!

Egy elégedett ügyfél

genya.hu 2014.03.24. 09:01:59

Kedves elégedett ügyfelek (fortress ügynökök)
Több fórumban is találkoztam olyan hozzászólással , amelyben a kritikák ellen csak azt a kifogást tudjátok mondani, hogy halott e már bárki olyanról aki nem kapta vissza a pénzét ,
hát én jelezném, hogy családon belül többszöri figyelmeztetés ellenére is egy hozzátartozóm pénzt helyezettel a cégnél.
Ahogy ez lenni szokott egy-két hónapig nem is volt gond , jöttek a „kamatok” ,de természetesen ahogy a betett pénz majdnem meghaladta a kifizetés mértékét, jöttek a jobb ajánlatok, hogy még rakjon be pénzt mert akkor már 4 hónap alatt akár 30%-os profit is lehet , rokonom jelezte neki, hogy ő egyéb okok miatt a tőkét kérné vissza , ez nem történt meg több mint egy hónapja .
A rendkívül tehetséges ügynökök persze nyugtatgatják őt , hogy csak a vizsgálatok miatt van némi csúszás, de arra választ nem kapni, hogy engedély nélküli cég , hogyan folytathat pénzügyi tevékenységet .
Ezek a Walstreet farkasai nem átvágják az embereket hanem ők maguk is elhiszik ezeket a hozamokat , annak ellenére, hogy egy portfóliót sem látnak , és bele se gondolnak abba , hogy tud valaki ekkora hozamot garantálni, amikor a világ legsikeresebb befektetőjének tartott Warren Buffet tart átlag ÉVI 20,2 %- nál 46 év alatt .
Sok sikert kívánok nekik az élethez család és a barátok pénzének elbukása után .
Gratulálok nektek ti nagy tőzsdeguruk !!!!
(több fórumban is megtalálható lesz ez az írás , már ha a moderáció után is hajlandóak ki rakni, ami volt, hogy nem történt meg )
Üdv

genya.hu 2014.03.24. 09:02:04

T. Olvasók és Fortress ügynökök,

Mintha említve lett volna, hogy jelezzen az aki nem kapta meg a befektetett tőkét, hát én jelezném,

családon belül többszöri figyelmeztetés ellenére, egy közeli rokonom pénzt , helyezett el a cég egyik roppant "tehetséges" "pénzügyi szakembernél" , a hozzam folyamatosan érkezett (bár ugye 1 millió Ft-ból könnyű 3 havi 180ezret fizetni) , sajnos amint a tőkére lett volna szükség az nem érkezett meg, viszont jöttek helyette sokkal ígéretesebb hozamok, gondolom próbálják még beszedni azt amit lehet.

Sajnos kifizetés még nem történ meg , a magyarázat mindig megvan .

Az eljárásokat pusztán ellehetetlenítésnek állítják be, és ezért már máltai cégként tevékenykednek, mert a csúnya MNB nem hagyja őket békén , pénz keresni a kisembereknek.

Egy szónak is száz a vége a pénz nem jön .
Gratulálok a cég ügynökeinek , akik elhiszik magukról, hogy ők a Wallstreet farkasa, közben azt sem tudják milyen papírral kereskedik az ő remek cégük, mert ugye nem kereskedik, és még ők maguk is elhiszik a hozamokat, sőt rakják be saját és családjuk pénzét,
nem lennék a helyükben amikor a szomszédok, barátok ,rokonok majd rajtuk követelik vissza a pénzüket.

Üdv:
egy elégedetlen ügyfél,

(ezzel a hozzászólással több helyen is találkozhattok majd, ugyanis annyi fórumra fogom kiírni amennyire csak lehet, hogy több embert ne tudjanak átvágni)

Drdako 2014.03.28. 15:50:25

@genya.hu: Csatlakozva genya.hu hozzászólásához szintén jelezném, hogy jelenleg az én egyik családtagom is károsult, ugyanis az ún. befektetése lejártát követő 15 nap (amikorra a kifizetést ígérik) már lassan 1 hónapja letelt, pénz még sehol. Több millió ft-ról van szó, és eddig csak ígérgetések és hitegetések voltak a cég részéről. A magyarázat jelenleg az, hogy nyugodjunk meg, folyamatosan zajlanak a kifizetések, a késlekedés oka az, hogy az MNB csak 24 MFt-ot enged napi szinten fizetni. Ez kamu. Felvettem a kapcsolatot az MNB-vel, ahol kiderült, hogy nincs ilyen "megállapodás". Itt most nem szeretném bő lére ereszteni a mondandómat, a következő lépés, hogy személyesen elmegyünk a céghez, ha ott nem fizetnek, feljelentést teszünk. Javaslom, Önök is tegyék meg a feljelentést a területileg illetékes rendőrkapitányságon, akik azt hivatalból továbbítani fogják oda, ahol a károsultak feljelentései alapján az eljárást el tudják indítani. Nyilván jobb lenne az összeghez hozzájutni, de ha ez a módja, hogy pénzt lássunk még, akkor muszáj megtenni, és minél több károsult tesz feljelentést, annál jobb.

Vágvölgyi Zsuzsa 2014.04.22. 11:29:31

Sajnos az én közeli hozzátartozóm is az áldozatok között van. Őt is hitegetiki és ugyanezeket a hazugságokat moondja az
"üzletkötő", aki szintén biztos felvette a jutalékot egy suzerencsétlen ember /CSALÁD, GYEREKEK!!!!!!"/ Bőrére!!!! Szép húsvétot ezeknek a szélhámosoknak!2014. ápr. 20

Balogh Emese 2014.10.03. 14:48:35

Kedves Fortressesek!!!!
Biztos forrásból értesültem arról. hogy július 24.-én minden vizsgálatot megszüntettek, és LEZÁRTAK a Fortressel kapcsolatban, tehát a zárolt bankszámlák már nyitva vannak!!!! Én is ügyfél vagyok, és a januárban esedékes kifizetésemre várok... Szerencsére az üzletkötőm rendes fickó, múlt héten találkoztam vele, és mondta el a jó hírt, és láttam is az erről szóló hivatalos levelet! Tehát azt javaslom mindenkinek, hogy gyorsan kezdje el hivogatni a kapcsolat tartóját, és kérjen infót!!!! Én azt az igéretet kaptam, hogy aug. végéig mindenki megkapja a pénzét!!!!! Kérjek írjatok, és fogjunk össze a rohadékok ellen!!!!

Balogh Emese 2014.10.03. 14:48:40

Figyeljen Mindenki! Az eljárást július végén megszüntették a fortress ellen! Az üzletkötőmmel beszéltem, és szerinte már mennek a kifizetések, és pár héten belül mindenki megkapja a pénzét! Láttam a határozatot, csak erről nagy a kuss!!!! Tehát Most kezdjétek el hívogatni az üzletkötőtöket! A zárolt számlák nyitva vannak!!!!!

Balogh Emese 2014.10.03. 14:48:45

@chipleader67: Na akkor most mi újság is van???? Idén még SENKI sem kapott egy forintot sem a szabóforraitól! Pedig az eljárást már júliusban megszüntették a fortress ellen! A bankszámlák nyitva vannak, csak mégsem akar fizetni!

Balogh Emese 2014.10.03. 14:48:50

@egy ügyfél: Még mindig olyan elégedett vagy????? Talán megkaptad a pénzed??? Kérlek ha így van, írd le nekünk, hogyan történt???? Köszi szépen!

Nensy 2015.01.06. 15:00:19

@Balogh Emese:
Szia!
Megkaptad mar a penzed vagy tudsz valamit? Mert nekem us van naluk penzem de most a legujabb hogy forduljak Ugyvedhez es behajtjak a penzt.Nem tudom mar nem hiszek ezeknek most meg fizessek ugyvednek...?
süti beállítások módosítása