A kereskedési stílusok közül a Perfecto FX által kezelt számlákhoz a legközelebb a skalpolás áll, mivel ezek a jellegű kereskedések figyelhetőek meg legtöbbször a számlakezelés során. De hogy is néz ki ez a kereskedési stílus? Ez a leggyorsabb kereskedési rendszer, egy sklapoló nem tudná kivárni a daytraderek tempóját, a swingkereskedés pedig egyszerűen fizikai fájdalmat okozna nekik. Az alacsony (M1-M5) idősíkon kötött, leginkább a néhány percig, esetenként mindössze néhány másodpercig nyitva levő pozíciók jellemzik a stílust, amelyek mindösszesen pár pontnyi céllal nyílnak meg.  Így, mivel 1-1 kereskedés futása nagyon rövid nap végére akár több tíz, esetenként 100-nál is kereskedés is zárulhat egyetlen nap alatt. 

skalp.jpgHa skalp stratégiával szeretnék kereskedni nagy hangsúlyt érdemes helyezni a brókerválasztásra, mert itt a legfontosabb, hogy pontosan azon az árszinten teljesüljön a megbízásunk, ahol beadjuk, mert 1-2 pont rendszeres csúszás is nagyban képes befolyásolni eredményeinket. Ezen túl fontos a bróker által kínált spreadekre is figyelni, ugyanis ekkor az eredményt jelentősen csökkenheti egy drágább bróker kiválasztása, mivel maga a spread akár a felére, vagy még tovább is csökkentheti az összprofitot, vagy másik megközelítéssel többet kell mozogjon az irányunkba az ár, mire ledolgozza a költséget.  A skalpolás pszichológiailag talán legmegterhelőbb kereskedési forma az összes közül, mivel nagyon gyorsan kell döntenünk, az átlagosnál nagyobb méretű pozíciókról. Egy ’swingre méretezett’ pozícióval, nem sokra mennénk, hiszen itt néhány pontból kell összeszedni az 1 pozíción eltervezett számlához viszonyított eredményt.

Ha még abban a szakaszban járunk, hogy nem szívesen dobunk ki egy veszteséges pozíciót, akkor érdemes még távol maradni az éles számlás skalpolástól, ugyanis itt a pozícióméretek miatt pár perc reménykedés is jelentős veszteséget okozhat. Demón is sok időbe fog telni, míg azt vesszük észre hogy nem kell már sűrűn nyitogatni az újabb számlákat, mert le lett darálva az előző.
Fontos, hogy mielőtt skalpolásra adnánk a fejünket, iktassunk ki a környezetünkből minden zavaró körülményt, mert ennek elmulasztása esetén már borítékolhatjuk is a veszteséget. Ha ezt sikerült megtennünk kezdésnek tisztába kell kerülnünk az aznapi piacot jelentősen befolyásoló események várható időpontjával – kellemetlen tud lenni, amikor nagyméretű pozíciókban ülve olyan mértékű mozgások jönnek váratlanul, amelyeket még a chartot visszagörgetve sem láttunk még és ezekre valamilyen oknál fogva jellemző, hogy nem a mi javunkra fogják terelni az ármozgást.  

Egy jó skalprendszer megalkotásához a kereskedés matekján túl, a külső körülményeket is kézben kell tartanunk, mert könnyen átbillenhet a veszteséges oldalra. Minden szempontból ez a kereskedési stílus a legérzékenyebb a körülményekre az alacsony idősík, a magas kötésszám és a nagyméretű pozíciók miatt, így jobban járunk, ha nem ez a rendszer fogja első szárnypróbálgatásaink alapjait adni a devizapiacokon.

A bejegyzés trackback címe:

https://kezeltszamla.blog.hu/api/trackback/id/tr825463532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása