logopng.png

A kezelt számlás szolgáltatók második elemzésre kerülő cége a Perfecto FX Capital Management, röviden csak Perfecto FX. ( www.perfectofx.com ) Baráti ajánláson keresztül hallottam róla  Rövid története annyi, hogy évekig privát alapkezelést folytattak és 2011-ben úgy döntöttek, hogy nyitnak a "retail" tehát hétköznapi befektetők felé. A fő profiljuk, hogy ellenőrzött, stabilan eredményes top kereskedőket keresnek, akiket rajtuk keresztül lehet elérni. Ez a megközelítés lényegesen eltér a legtöbb cégtől, ahol a számlák kezelői és z őket ajánló cég megegyezik. Az újszerű megközelítésnek a diverzifikálásban van elsöprő előnye. Így egyenletesebbé lehet tenni a hozamokat és csökkenteni lehet a kockázatot. Az első testközeli találkozásom a weboldal megtekintése volt, ami igen pozitív benyomást keltett. Abszolút megfelel annak a színvonalnak amit az óriás pénzintézetek képviselnek, sőt egyeseket felül is múl. Letisztult, igényes megjelenést képvisel. Ami nagyon pozitív, hogy az oldal korábban nem látott mértékben informatív. Minden lényegi információ fel van tüntetve ahhoz, hogy döntést lehessen hozni. Ez bizonyos értelemben már sok is, mivel ömlesztve vannak az adatok. (Idővel kapott egy új megjelenést az oldal szerkezete, így javítva lett ez is). Sokra értékelem azt, hogy minden oldal alján (nem csak a főoldalon) fel van tüntetve a kockázati felhívás, mind a két kulcsfontosságú témában (általános és eredmények).  Négy nyelven lehet elérni az oldalt, működik is mindegyik és minden részlet le van fordítva. Nagy örömömre van adatvédelmi nyilatkozat is. A főoldalra visszatérve, középen egy tömör összefoglaló van az ablakba kirakva, hogy mit is képviselnek. "Garantált tőkevédelem mellett, akár a banki kamat 20-szorosát is elérheti. Nincs költség, kizárólag sikerdíj." Jól hangzik. Emlékeztet a 10 szavas cégmeghatározásokra, amit a szilikonvölgybeli Angel cégek szoktak elvárni. A sorokból nem derül ki egyértelműen, hogy pontosan melyik bankra is gondolnak. Hallottam egy előadást is a Perfectoról. Ott már fel volt tüntetve, hogy az euro alapkamatról van szó. Ezzel az olvasók egy részének szomorúan tudomásul kell vennie, hogy nem az 1995ös HUF kamatról (25%) van szó.

Nézzük a vizsgálati szempontokat:

-intézmény típusa: brókercég

-melyik országban van bejegyezve? Új-Zéland

-milyen hatóság ellenőrzi a működését? rendelkezik engedéllyel? Rendelkezik engedéllyel. Tagja a regisztrált új-zélandi pénzügyi szolgáltatóknak, így az új-zélandi céghivatal pénzügyi szolgáltatói felügyeletének direkt ellenőrzése alatt áll. Tagja az FSCL "Dispute Resolution Scheme"-nek.

ki a letétkezelő bank? megbízható? Westpac New Zealand Ltd., a régió legnagyobb és legstabilabb bankjának új-zélandi leányvállalata. Az anyavállalat a Westpac Banking Ltd. (Moody’s letéti besorolása Aa2), amely Ausztrália első bankjaként 1817-ben alakult meg. A Commercial Bank of Australia és a St.George Bank Limited bankokat felvásárlásával mára Ausztrália és Óceánia első számú bankjaként működik, illetve a világ számos nagyvárosában rendelkezik kirendeltségekkel, mint London és New York. A Dow Jones Fenntarthatósági Indexében a Westpac a világ vezető bankjai között rendszeresen az élmezőnyben szerepel, 2011-ben listavezető, 190 bankot megelőzve.

A Westpac Új Zéland a számok tükrében:

 150 éve működik

- 1.2 millió ügyfelet szolgál ki

- 10 millió online tranzakciót bonyolít évente

A Westpac egyike a világ legetikusabban működő vállalatainak - ld Etisphere összeállítás 2008 óta -http://ethisphere.com/

 

-mennyi ideje működik a cég? 2011

-rendelkezik telefonos és online ügyfélszolgálattal? Igen, van magyar nyelvű ügyfélszolgálat is.

-Milyen típusú bróker market maker/STP/ECN? STP/ECN bróker.

 

Mennyire biztonságos a menedzser, aki kezeli a pénzt?

Hol van bejegyezve a cég? Új-Zéland

-rendelkezik engedéllyel? Igen. A cégről minden információ jól látható helyen, az oldalak alján fel van tüntetve. Ott van a regisztrációs szám és közvetlen link a kormány oldalára, ahol a többi adat is hitelességet nyer. 

-fent vannak a weboldalán az elérhetőségei? Igen, minden részletesen.

-telefon, skype? Az oldalon emailes elérhetőségek vannak csak, sajnos. Viszont a 3TG FX elérhetőségeit is feltüntették.

-mióta működik? 2011től érhető el nagyobb közönség számára, a cég is ekkor lett bejegyezve.

-egyéb felhasználói vélemények, netes bejegyzések? Van, több nyelven is.

Van-e tőkevédelem? ha igen mekkora?

-Van tőkevédelem? Igen, 50%-os mindegyik számlánál.

-Ki biztosítja? Brókercég

- Brókercég vagy egyéb megfoghatatlan? Brókercég! Ez nagyon fontos! Ennél nem is lehet jobban biztosítva, hogy ténylegesen megőrzi befektetésünk értékét azon a szinten, ahol szeretnénk.

 Milyen adatvédelmi intézkedések vannak?

-melyik országban van a Brókercég? Új-Zéland

-van elérhető adatvédelmi nyilatkozat? Van. A weboldal legalján minden nyelven elérhető. Végig is olvastam. Megfelel az elvárásoknak.  

-milyen adatvédelmi intézkedések vannak? Lásd a nyilatkozatban + SSL titkosítás

-van titkosítás az oldalon? Igen, 256bites SSL. Érvényes is a tanusítvány. A böngészősávban megtekinthető.

Mekkora hozamra lehet számítani?

-mekkora a múlt béli hozam? 100-200% között a bruttó. Mivel folyamatosan frisül, itt lehet megtekinteni: Perfecto FX hozamok . Elsőre ez soknak tűnhet, de a forex piacban rejlő lehetőségek miatt, ez teljesen reális.

-arányban van-e a kockázattal? Igen, maximálisan. Lényegesen többet lehet nyerni hozzú távon, mint amennyi kockára van téve.

-hiteles az ismert eredmény? Igen, myfxbookon van auditálva. Az eredmény megegyezik az oldalon feltüntetettel.

-mekkora költségek terhelik az eredményeket?  50%os sikerdíj. 

Milyen költségek merülhetnek fel?

-Van belépési díj? ha igen, mennyi? Nincs

-Van kilépési díj? ha igen, mennyi? Nincs

-Van számlavezetési, éves vagy havi díj? ha igen, mennyi? Nincs

-Van forgalom után járó díj? (ne legyen) ha igen, mennyi? Nincs!

-Van bármilyen egyéb bújtatott költség? ha igen, mennyi? Nincs

-Mekkora a sikerdíj? 50% mindegyik számlánál.

-Várhatóan mennyi haszon marad utána? 30-50%/év

-a befektetés inaktiválása után mennyi idő múlva záródnak le a kereskedések? Azonnal.

-láthatóak a függőben lévő kereskedések?Igen! Nagyon jó! Tökéletesen átlátható, és ezt el is lehet várni. Pontosan lehet tudni, hogy milyen kereskedések zajlanak és a befektető mindig a befektetésének az aktuális értékét látja. Azt amennyit akkor érne ha abban a pillanatban készpénzzé akarná tenni. 

-van kilépési költség? Nincs

 Összefoglalás:

A Perfecto FX egy nagyon kellemes meglepetésként ért. Iskolapéldaszerűen rendelkezik azokkal a tulajdonságokkal, amiket minden befektetésnek képviselnie kellene. Biztonságos mert egy korrekt brókercég és óriási, jó hírű bankok állnak mögötte. A cég is abszolút leinformálható és ezekért az infókért nem is kell nagyobb kutatásokat tennünk, teljesen legálisan működik. A tőkevédelmet a brókercég garantálja. Van többszintű adatvédelem is. A hozamok is auditálva vannak független szervezet által. A sikerdíj átlagon felüli méretű, mondhatni szokatlanul magas.  De mivel az számít, hogy mennyi marad a befektető zsebébe, ennek sem kell nagy jelentőséget tulajdonítani. Nagyon fontos, hogy nincs semmilyen más költség, csak sikerdíj! Kizárólag abban érdekelt a cég, hogy az ügyfél nyerjen, különben egy fillért nem fognak keresni. Semmilyen más bújtatott költséggel nem terhelik. Ez így korrekt! 

Izgatottan várom a következő elemezésre szoruló számla kezelőket. 

A bejegyzés trackback címe:

https://kezeltszamla.blog.hu/api/trackback/id/tr23359833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Miskolci 2011.11.28. 07:42:28

Jó kis összefoglaló.
Egyet nem értettem csak. A tőkevédelemnél írod, hogy a Dukascopy adja. Ez hogy lehet? A bróker/bank hogyan adhat tőkevédelmet a számlakezelő tevékenységére? Nem hinném, hogy a Dukascopy, vagy bármej bróker a világon ilyet tenne. Semmi köze a brókernek ahhoz, hogy a kereskedők milyen hatékonysággal dolgoznak.
A leírásod azt sugallja, hogyha a Perfecto-s fiúk mondjuk minuszba mennének a kereskedéssel, akkor a Dukascopy vállalja a tőkevédelmet. Ezt én nem hinném, de javíts ki, ha tévedek.

minuszöt · http://kezeltszamla.blog.hu 2011.11.28. 08:31:02

Szia Miskolci!

A tőkevédelem egész pontosan úgy néz ki, hogy amikor elindul a befektetés, konkrét számmal be kell állítani azt az összeget, aminél nem szabad, hogy alacsonyabb értékre essen a számla. Nálam ez egy 7100EUR-s számlán, 3550re lett állítva. Ha emelkedik az egyenleg, akkor majd igazítani kell hozzá. Ez az ügyfél feladata, de elméletileg a cég is figyelmeztet rá bizonyos időközönként. A bank azt garantálja, hogy a beállított összeg alá nem eshet a befektetés értéke. Ez a garancia benne van a számlanyitásnál aláírt szerződésben is. Így a tőkevédelem a befektetésnél, úgy működhet mint egy kereskedésnél a SL.

Üdv:
minuszöt

Miskolci 2011.11.28. 10:29:11

@minuszöt:
Értem, köszi az infót! Közben olvasgattam a Perfecto honlapját és valami hasonlóra gondoltam én is.

ND1979 2012.01.04. 10:48:34

Valóban szép az összefoglaló. Gratulálok...

Miskolci 2012.01.12. 09:45:51

Lenne egy kérdésem, hátha valaki tudja a választ. A cégnek van magyar nyelvű oldala is. Ettől függetlenül előfordulhat, hogy a kapcsolati e-mail címükre hiába írok magyarul, nem érti meg senki? Tehát a kérdés, hogy van-e magyar ügyfélszolgálatuk, vagy csak angol? Azért kérdem, mert lassan két hete nem reagáltak egy levelemre, amit magyarul írtam.

whiteg71 (törölt) 2012.01.12. 11:36:11

@Miskolci:
Szia Miskolci,

Én nem az e-mail címre írtam, hanem a Perfecto FX oldalára belépve, a profilnál található „kapcsolat”, üzenetküldő oldalukon keresztül.
Nyugodtan írj nekik magyarul, én már leveleztem velük többször és magyar nyelven. Pár napot várni kellet a válasszal, de mindig válaszoltak. Telefonon is beszéltem velük, és akkor is magyarul. (ők telefonáltak)

David119 2012.01.31. 22:14:23

Kedves Minuszöt!

Érdekelne a véleményed, hogy kissebb összegű befektetés (kb 3000USD) esetén a basic vagy a Premium lehetőségek közül melyiket ajánlanád? Ezenkívül számomra jelenleg még nem világos, hogy a befektetésemet a Dukascopy-n keresztül tudom nyomonkövetni, vagy egy másik módon, amit a perfecto fx biztosít? Ezenkívül tanácsodat kérném, hogy mijen bázis devizát érdemes választani (amennyiben létezik előreláthatóan optimális megoldás)?

Segítségedet előre is köszönöm!
(és külön köszönet a Blog-ért!)

Dávid

attiati 2012.02.02. 01:37:59

a perfecton keresztül megnyitott dukas számla a svájci anyacégnél lesz, vagy a europe leánynál?

Csak azért kérdem, mert 1k-val is lehet számlát nyitni, és azt Svájcban nem lehet nem svájci lakos számára.

Chaplin70 2012.02.02. 03:35:09

@attiati:
Svájcban lesz és a Perfecto ügyfeleivel kivételt tesznek így lehet 1.000USD-vel is számlát nyitni.

minuszöt · http://kezeltszamla.blog.hu 2012.02.02. 08:08:12

@David119:
Kedves Dávid!

Ajánlást nem kívánok tenni, de elmondom, hogy én mi alapján döntöttem.
Bármilyen befektetés elindításánál a kockára tett összeget számban határozom meg. Ezt mindenki a saját pénztárcája és kockázattűrő képessége alapján állapítja meg. Így biztosan lehet tudni, hogy nem ér váratlan esemény vagy olyan ami elfogadhatatlan hatással lenne vagyoni helyzetemre. Ha ez megvan meg kell vizsgálni, hogy az adott befektetésen mennyit lehet elveszíteni és annak mennyi a valószínűsége. Az utóbbi megint egyéni megítélésre van bízva, én nagyon kényes vagyok rá, ezért nem tudom komolyan venni a kizárólag szoftveres tőkevédelmeket. A fenti metodikából könnyen kiszámolható a befektethető összeg. Basic kontra Premiumnál az a helyzet, hogy a kockára tett összeghez képest ugyanannyit lehet nyerni mind a kettőn, de a Basic több pénzt foglal. Így én csak a Premiumnak látom értelmét.

Nekem EUR-ban és USD-ben van befektetésem, de az optimális választásról nagyon megoszlanak a vélemények. Mivel a jövő igen képlékeny, senki nem tud biztos tanácsot mondani. Viszont erről készült külön poszt ahol sokak megosztották már a véleményüket. Javaslom olvasd el azt is.

hitetlenül 2012.02.02. 13:58:40

Kedves MINUSZÖT!!!!
Csodálatos a blogod,kezdettől rendszeresen követem,de számitástechnikailag nehéz!
Nem lehet valamennyi lapot behivni,különösen időrendbe követni a számlabeirásokat,időnként pirossal jelenik meg,az közvetlenül elérhető rákattintva,de van amikor feketével irod valami ok miatt,azt nem találja a rendszer. Maradj a piros módu beirásnál.
A számlaértékeket követve elkészitettem a teljes 3 hónap görbéjét és az számomra,aki 20 éve részvénytőzsdézek félelmetes! Irod,hogy sajnos ilyen az FX ! Nem egészen, mert a Quantumnál ilyen óriási csapdosás nem tapasztalható! Nyilván más módszerek miatt! 7 hét után minusz 4,42% !!! majd 9 hét után plusz 11,92% ????
Nem tölt el félelemmel,amikor a tőkéd fogy profit helyett,lenullázva a 7 hét eredményét? Ilymódon nehéz elhinni az éves 50%-ot! A 100%-os tőkevédettség sem tud kialakulni,ahogy a Perfecto a honlapján igéri! Várom a további közléseidet köszönettel!

FXuser 2012.02.02. 18:30:29

Ha a fekete linket bemásolod a böngésződbe akkor megnyitja!
Igen, érdekes, hogy én is összeadtam a heti hozamokat és kiszámoltam hozamos hozammal, de itt teljesen más értékek jönnek ki, mint amit a Perfecto a weboldalán publikál. Például a 2012.január hónapban. Akkor most melyik igaz?
Egyébként az itteni teljesítmény jobban tetszik! :-)

shortosgyula · http://valodiforex.wordpress.com/ 2012.02.02. 21:14:23

@attiati:
A dukasnál bárki nyithat már 1000 usd felett számlát viszont azt is tudni kell hogy náluk a költségek, jutalékok magasabbak az alacsony összegű számlákon mint pl egy 50 ezresen.

Chaplin70 2012.02.03. 12:38:10

@shortosgyula:
Amit leírtál az a trading accountra vonatkozk. A svájci dukasnál nem lehet csak 5.000tól számlát nyitni a nem svájci ügyfeleknek. "Dukascopy Bank SA opens accounts less than 5,000 USD only for Swiss residents. For non-Swiss residents "

Kezelt számlánál is 5.000USD a limit, ez alól kivételek a Perfecto FX ügyfelei. A kereskedésnél pedig egy 1000USD számla is ugyanazokat a legkedvező kondíciókat élvezi mint egy 50.000es, a mesterszámla mérete miatt.

Chaplin70 2012.02.03. 12:50:47

@hitetlenül:
A Quantumnál semmilyen csapkodás nem tapasztalható mert eltitkolják a függőben lévő kereskedéséket. Senki nem tudja, hogy -10 vagy -50%ban vannak. A más módszer náluk azt jelenti, hogy megadják az esélyt arra, hogy az ügyelek tudta nélkül gyűljön a veszteség. De erről már sokszor volt szó.

A drawdownra lehetett számítani a weboldalon közzé tett adatokból, szerintem senkit nem érhet meglepetés. Illúzió azt hinni, hogy kilengés nélkül lehetne nagy eredményeket elérni. Én is kereskedek 10 éve és szerintem teljesen normális lehet ilyen ingadozás. Akinek bírja a gyomra inkább állampapírt vegyen:)

rinyáldó 2012.02.03. 16:56:24

Keressetek rá a neten a perfecto fx-re. Megfogtok lepődni... 99% a hívatkozásoknak magyar! Youtuben is CSAK magyar nyelvű videó a lehetőségről! Egyetlen angol nyelvű online magazin nem foglakozik egy ennyire "biztonságos" befektetéssel, de még a forexpeacearmy sem. Csak számomra mondanak ezek a jelek valamit?

zoltanka 2012.02.04. 22:26:12

valaki látta már a google maps-en a cég székhelyét.
az sem túl bíztató

Perfecto FX Capital Management Ltd.

23 Ennerdale Row
Westmorland
Christchurch 8025
New Zealand

minuszöt · http://kezeltszamla.blog.hu 2012.02.06. 08:02:08

@hitetlenül:
Kedves hitetlenül!

Nem szoktam aggódni egyik befektetésem miatt sem mert a kockázatot azelőtt felmérem mielőtt elindítanám. Te, aki 20 éve tőzsdézel biztos tudod, hogy a részvényárak ingadozásával együtt a hedge fundok eredménye is folyamatosan változóban van. Ez itt sincs másképp... A publikált eredményekből lehetett számítani a kilengésre, van tőkevédelem, így minden terv szerint zajlik.

hitetlenül 2012.02.06. 09:31:35

@minuszöt: Örülök hogy ujra irsz a topikodba,már úgy tünt,mintha itthagytad volna!
A 9-ik heti adatközléseket követően hiába vártuk a folytatást a 10,11 hetieket, amiket ilyen nagy zuhanás és 11,9%-ra ugrást követően különösen érdekes lehet azoknak, akik éppen a postára készülnek adni a Dukascopy iratköteget. Bevallom Én is közéjük tartozom! Várok még néhány napot hátha jönnek az új információid!
Ha csak időd engedi,minden számlát közölj,"piros" beirással,hogy rákattintással közvetlenül megnyitható legyen.
Köszönet a közérdekű munkádért!

FXuser 2012.02.10. 10:04:40

@zoltanka: Igazad van tényleg elég vicces, hogy egy lepukkant garázsban mutatja a Perfecto székhelyét, de az is oda van írva, hogy a cím csak hozzávetőleges....
Ami viszont aggasztóbb, hogy a weboldalukon alul van egy regisztrációs szám, ez nem a tevékenységre vonatkozik, mint egy engedély vagy felügyeleti szám, hanem a cégbejegyzés száma, ahol megtalálható a tulajdonos/igazgató is: Peter Brendon WYLLIE. Viszont, ha ugyanezen az oldalon rákeresel erre a névre, akkor még 79 céget hoz ki ahol ő az igazgató. Elég gazdag csávó lehet... :-) Vagy csak egy névleges igazgató!!! Hoppá!!

rinyáldó 2012.02.10. 13:19:00

Azoknak akiknek esetleg nem tiszta hogy mire is használják a Névleges igazgatókat röviden: Amikor például egy magyar ember vonzóbbnak akarja láttatni a cégét csak azért mert külföldi címmel és igazgatóval rendelkezik akkor egyszerűen létrehoz egy offshore céget valami felkapottabb helyen(Pl. delaware vagy új zealand). Besétál egy ügyvédi irodába itthon aki ezzel foglalkozik és pár hét alatt már meg is van a saját kis offshore cége kinti címmel, telefonszámmal, névleges igazgatóval... és még azt is eltudja intézni hogy akár felvegyék a telefont. Ennek persze egyéb adójogi előnye is van sok más előny mellett... Viszont ha ebben az esetben is ez történt akkor érdemes elgondolkozni hogy miért...

jaccso 2012.02.10. 23:22:58

@FXuser: nem tudom honnan veszed a lepukkant garazst, szerintem ha jobban megnezed, egy uszomedences haz igaz egy nagyfesz tavvezetek alatt :D

Egyebkent en inkabb a banki szerzodesre koncentralnek, ha az teljesen rendben van, leszarnam hogy a ceg egy offshore ceg..

David119 2012.02.13. 20:32:53

Sziasztok!
A segítségeteket kérném, most kaptam meg a Dukascopy tól e mailbe a számlaszámomat, stb t, viszont nem világos, hogyan tudokpénzt utalni erre a számlára.
Közvetlenül (OTP n keresztül)mehet közvetlenül az utalas, vagy mi a járatos út?
segítségeteket előre is köszönöm!
Dávid

whiteg71 (törölt) 2012.02.14. 20:42:37

@David119:
A blogon ez már volt téma, de leírom:
Az adatokat vidd be a bankba és kérj: „Eseti bankon kívüli deviza átutalást”.
A megjegyzés rovatba írasd a dukascopy azonosítódat és a neved.
Javaslom, hogy kérj az átutalásról swift igazolást, és annak másolatát küld el e-mailban a dukascopy kapcsolat tartónak. (A swift igazolást akkor adják, ha már az átutalás megtörtént)

David119 2012.02.14. 20:45:47

Köszönöm a segítséget!

nadsanyi 2012.03.27. 14:45:43

@rinyáldó:
Egy kis adalék a témához (miután már én is beleléptem, de hát minuszöt olyan meggyőzően ír :) )
Engem először az lepett meg, amikor a perfectotól hívott valaki, és a számkijelzésnél az volt, hogy "Visszatartott!", a nevet meg sose értettem.
A másik NAGY meglepetés akkor ért, amikor a Dukascopy-s kapcsolattartó a végén közölte, hogy majd minden pozíció után 1000000$-onként arányosan 25$-t vonnak le tőlem. Akkor most hogy is van? A perfecto oldalán az áll nagy betűkkel, hogy: "Nincs költség, kizárólag sikerdíj!"
Remélem optimisták vagytok, ... és az én pénzem is csak gyarapszik ...!

hitetlenül 2012.03.27. 17:27:47

@nadsanyi: Ez a Dukascopy jutalék engem is meglepett! Itt a fórumon ,a bank 23 oldal anyagában nem akadt arra hely,hogy ezt irásban előre közöljék!
Sajnos minuszöt sem emlitette egy fél év alatt!
Mindent én irtam alá és olyan kérdésekre is három hónapon keresztül,E-mailek tucatjaiban kértek választ,ami már a személyi jogokat súrolja!
Ők egy sajtcetlit sem adtak arról,hogy milliókat átutaltak Nekik!
Három hónapi adminisztrativ párbaj után még a mai napig sem kereskednek az ott lévő pénzemmel!
Lehet,hogy jobb is ???!!!
Úgy vagyok vele,hogy talán ez az őrült bizalmatlanság éppen a svájci biztositék arra,hogy nem lopják el a pénzem,mint ahogy sok hasonló tipusu kereskedésnél megteszik!
A Ducascopy jutalék egyébként néhány tized százalék,de bosszantó!
Minden egyes kötés és minden zárás után jutalék van, mint ahogy utólag kiderült!

nadsanyi 2012.03.27. 18:34:23

@hitetlenül:
A perfecto akkor ezt igazán átvállalhatta volna és akkor igaz lenne a szlogenje!!! Hasonló német cégeknél csak 35-40% a sikerdíj - most már tudom :(
A harmadik fél (Dukascopy) valóban érdekes: 2000-ig visszamenőleg az összes munkahelyemet részletesen fel kellett sorolnom, ami nem is volt egyszerű, mert (én is) nyugdíjas vagyok. Nem volt nekik jó az állami, címeres lakcímkártya, viszont a Tigáz számla igen :D
(Meg is írtam nekik, hogy otthonosan érezném én magam Svájcban, - ilyen bürokrácia mellett.)

Chaplin70 2012.03.27. 19:51:28

@hitetlenül: @nadsanyi:
1. Nem igaz, hogy a Dukascopy szerződésében nincs benne a comission, csak el kell olvasni...
Ezt egyébként szerintem teljesen jogosan nem tekinti a Perfecto költségnek egyrészről mert ő valóban nem számít fel semmit! Ez is benne van a szerződésben: nincs volume fee, management fee, kilépési, belépési, számlavezetési költség...
Másrészről a comission a kereskedés része, csak a market makerek nem számítanak fel, de ott meg a többszörös spread miatt kerül sokkal többe.
De gondoljuk csak végig, hogy mekkora összeg is ez? 1 millió USD forgalom után 25$:) Nekem 40eEUR értékű a Premium számlám, és naponta átalgosan 0,4EUR a comission! Ugye tetszik érteni, hogy ez a vicc kategória. Nem beszélve arról, hogy a Dukasnál a legalacsonyabb a spread. Máshol pedig ugyanennyi comissiont nem 1Millio, hanem 100.000USD után szoktak felszámolni, tehát 10*ennyi.
2. A Dukascopy egy svájci bank és nem viccből kérdeznek ennyi mindent, ezek államilag előírt dolgok. Ha valaki normálisan kitölti (ott van hozzá a videó segítségnek) 1,5 hét alatt utalással együtt megnyílik a számla. Nekem is ennyi ideig tartott. Azokkal "párbajoznak" csak, akik értetlenkednek és vonakodnak válaszolni vagy kamu adatokat adnak meg.
3. Ha kéred, kapsz vissza szerződést papíron, aláírva. Nekem is visszaküldték. Egyébként pedig elektronikus úton kommunikálnak, ami ma már abszolút normális.
4. A sikerdíj mérete teljesen lényegtelen faktor. Az számít kizárólag, hogy mennyi haszon marad utána (erről minuszöt is írt már, tessék visszaolvasni). Tőlem lehetne 99% is, ha utána éve 40% hozam marad..
5. Ha valakinek nem értjük a nevét, akkor meg lehet kérdezni:) Én értettem a Perfecto és a Dukascopy kapcsolattartó nevét is. Az eleve rendkívül pozitív, hogy felhívnak és felajánlják a segítségüket, ráadásul rendkívül kulturált módon. A rejtett szám teljesen normális mert IP telefonról hívnak a Dukascopytól, a Perfectotól, és az összes multitól is (például engem az amerikai IBM-től hívtak szám nélkül)

nadsanyi 2012.03.27. 20:47:22

@Chaplin70:
Nagyon köszönöm a kioktatást, meg a "leértetlenezést"!
Ha pedig olyan szuper az a videó, akkor, ha időd engedi nézd meg mégegyszer, légyszíves, és írd le az alapján ITT az utánunk jövők kedvéért, hogyan is kell egy nyugdíjasnak kitölteni a mezőket! (Persze lehet, hogy vannak, akik úgy gondolják: nyugdíjasnak Tajgetosz ...)
Érdekes módon, a Dukascopy telefonszáma nem volt rejtett, meg a nevét is mindig értettem, és nekem ez is egy üzenet. Végül gratulálok, hogy neked mindenben ilyen szerencséd van, és a hozzászólásaid alapján a perfectofx is egy jó munkahely lehet :D

_timba 2012.03.28. 01:34:15

A comission egyáltalán nem valami rejtett plusz költség ~'szerverüzemeltetési díj', nem a perfecto vonja le, hanem a forex kereskedés természetes velejárója, csak MM brókereknél ez spread-ként van beépítve és jóval nagyobb költség.

A szép állami címeres lakcímkártyánkat pedig azért nem mindig fogadják el, mivel európában kb csak nálunk van ilyen...
süti beállítások módosítása